To je to što me zanima!

Najveći mitovi o trbušnjacima: Vide se samo u ovom slučaju...

Pitate se kako do savršenih pločica? No trener upozorava da će se trbušni mišići vidjeti samo ako imate manje od 10 posto masnog tkiva, kaže naš kineziolog Goran Kralj
Vidi originalni članak

Česte zablude o vježbanju su da samo vježbama za trbušne mišiće možeš dobiti pločice na trbuhu i to samo ako ih izvodiš svakodnevno. Je li to tako za portal Zdrava krava pojasnio je trener i profesor kineziologije Goran Kralj.

Prvi mit, koji je uvriježen među većinom vježbača, glasi: Vježbama za trbušne mišiće dobit ćeš “pločice” na trbuhu. O čemu se točno radi?

- Vježbama za trbuh ojačat ćete trbušne mišiće, ali ako imate previše masnog tkiva oni se neće vidjeti. Svi imamo trbušne mišiće, ali oni se vide samo kod ljudi koji imaju malo potkožnog masnog tkiva između mišića i kože. Prema nekim istraživanjima, trbušni mišići će se vidjeti samo, ako imate 10 posto ili manje ukupne masnoće tijela - pojašnjava Kralj.

KAKAV TRBUH I savršeni trbušnjaci se mogu "izlažirati" uz jednostavni trik

Klesanje trbušnih mišića izrodilo je i mit prema kojem trbušnjake treba raditi svaki dan da bi se vidjeli.

- To nipošto nije istina jer su trbušni mišići kao i svi ostali što znači da im treba odmora, jer će se u protivnom pretrenirati. Spomenuti mišići nisu veliki, pa niti ne troše puno energije, tako da neće potrošiti niti puno masti. Vježbe za noge i leđa troše puno više energije, pa ćete tim vježbama prije dobiti pločice nego vježbama za trbušnjake - dodaje kineziolog.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 16.12.2017.

    vježbat vježbat i vježbat

  • 16.12.2017.

    Drugim riječima moraš biti mršav da bi se vidjeli trbušni mišići a ne nakupina sala! Tijelo kada mršavi ono mršavi u kompletu a ne određeni djelovi.

  • vinaco29 16.12.2017.

    Trbusni misici se mogu češće trenirati I u velikom broju ponavljanja jer je tesko doći do otkaza I puno brze se oporavljaju uspore|ujući sa ostalim misicima. Trubusne treba trenirati zbog jacine core-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare