To je to što me zanima!

Najviše pobačaja lani su izvele žene koje žive s partnerom

Uzrok sve većem broju pobačaja kod parova koji nevjenčano žive zajedno su uglavnom loše financije, ali i ženski strah da će ostati samohrane majke
Vidi originalni članak

Polovicu pobačaja lani su u Velikoj Britaniji izveli na ženama koje žive u vanbračnoj zajednici s partnerom, što je ukupno 86.764 abortusa, piše Daily Mail. Broj pobačaja značajno je porastao kod nevjenčanih parova u posljednjem desetljeću. Takav rast abortusa rezultat je financijskog pritiska na parove u 20-ima i 30-ima koji si, u vrijeme recesije, ne mogu priuštiti dijete. Drugi razlog je što se žene u takvim zajednicama boje da će ostati samohrane majke jer nisu sigurne u budućnost veze. 

Broj žena koje žive u vanbračnim zajednicama udvostručio se od 1996., prema službenim nacionalnim statistikama. Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u isto vrijeme kada i istraživanje da prosječni zajednički život u vanbračnoj zajednici traje tri godine prije nego parovi prekinu ili se ožene. Suprotno tome, razvodi se u prosjeku javljaju nakon 11 godine braka, a prosječan brak traje 32 godine. 

Broj pobačaja lani je izveden na 86.764 žene u vanbračnoj zajednici, 44.923 na ženama koje su same, 28.828 na udanim ženama i na 10.387 neudanih žena koje nisu mogle opisati svoj status veze. 

Prema tom istraživanju ispostavilo se da je 89 djevojaka mlađih od 16. godina pobacilo, s tim da je jednoj to bio četvrti abortus. 

Ukupno gledano, broj pobačaja je pao u Velikoj Britaniji, ali se istaknuo podatak da je najviše njih počinjeno u vanbračnim zajednicama. Jedina dobna skupina u kojoj je broj pobačaja porastao je na ženama između 30. i 34. godine. 

- Ovo je ono što se desi velikom broju parova koji odluče useliti se zajedno, a u konačnici postanu zarobljeni u nesretnoj zajednici. Predanost parova koji se odluče vjenčati i izgraditi budućnost jednaka je predanosti i privrženosti onih koji planiraju bebu. Parovi koji žive zajedno rijetko osjećaju takvu vrstu predanosti - izjavio je Harry Benson iz Bračne zaklade.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • CrNa LaLa_1 20.07.2013.

    Možete vi tvrdit što god želite, ali ja smatram da je taj plod u ženinoj utrobi od početka živo biće.. Ako smatrate da nije živo, ostavite ga u utrobi, nemojte ga čupati van, pa ćete vidjeti što će se dogoditi.. Dijete se ne može razviti iz nečega što nije živo!!!! Plod je živo biće od samog začetka!!!!

  • 365dana 15.07.2013.

    ubojstvo najnevinijeg bica i to od vlastite majke. PRAVI HOROR. Najezim se od same pomisli da me majka mpgla pobaciti i da sada ne bi bila na ovom svijetu...radije bi bila siroce nego mrtva!

  • 365dana 15.07.2013.

    u danasnje vrijeme se ne cijene i ne hvale moralni i casni ljudi i lijepa dijela, vec dno dna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare