Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46

Najviše pobačaja lani su izvele žene koje žive s partnerom

Najviše pobačaja lani su izvele žene koje žive s partnerom
1

Uzrok sve većem broju pobačaja kod parova koji nevjenčano žive zajedno su uglavnom loše financije, ali i ženski strah da će ostati samohrane majke

VIDEO

Polovicu pobačaja lani su u Velikoj Britaniji izveli na ženama koje žive u vanbračnoj zajednici s partnerom, što je ukupno 86.764 abortusa, piše Daily Mail. Broj pobačaja značajno je porastao kod nevjenčanih parova u posljednjem desetljeću. Takav rast abortusa rezultat je financijskog pritiska na parove u 20-ima i 30-ima koji si, u vrijeme recesije, ne mogu priuštiti dijete. Drugi razlog je što se žene u takvim zajednicama boje da će ostati samohrane majke jer nisu sigurne u budućnost veze. 

Broj žena koje žive u vanbračnim zajednicama udvostručio se od 1996., prema službenim nacionalnim statistikama. Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u isto vrijeme kada i istraživanje da prosječni zajednički život u vanbračnoj zajednici traje tri godine prije nego parovi prekinu ili se ožene. Suprotno tome, razvodi se u prosjeku javljaju nakon 11 godine braka, a prosječan brak traje 32 godine. 

Broj pobačaja lani je izveden na 86.764 žene u vanbračnoj zajednici, 44.923 na ženama koje su same, 28.828 na udanim ženama i na 10.387 neudanih žena koje nisu mogle opisati svoj status veze. 

Prema tom istraživanju ispostavilo se da je 89 djevojaka mlađih od 16. godina pobacilo, s tim da je jednoj to bio četvrti abortus. 

Ukupno gledano, broj pobačaja je pao u Velikoj Britaniji, ali se istaknuo podatak da je najviše njih počinjeno u vanbračnim zajednicama. Jedina dobna skupina u kojoj je broj pobačaja porastao je na ženama između 30. i 34. godine. 

- Ovo je ono što se desi velikom broju parova koji odluče useliti se zajedno, a u konačnici postanu zarobljeni u nesretnoj zajednici. Predanost parova koji se odluče vjenčati i izgraditi budućnost jednaka je predanosti i privrženosti onih koji planiraju bebu. Parovi koji žive zajedno rijetko osjećaju takvu vrstu predanosti - izjavio je Harry Benson iz Bračne zaklade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje