To je to što me zanima!

Nakon kuhanja vodu iskoristite za razne umake, juhe ili piree

Recimo, vodu u kojoj se kuhala tjestenina možete dodati u umak za bolonjez jer će ga dodatno zgusnuti. Također, poboljšat ćete okus i teksturu umaka
Vidi originalni članak

Jedan čovjek u prosjeku na dan potroši oko 140 litara pitke vode u domaćinstvu. Dio te vode možemo koristiti ponovno, na primjer za umake.

TREBA VIDJETI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Recimo, vodu u kojoj se kuhala tjestenina možete dodati u umak za bolonjez jer će ga dodatno zgusnuti. Također, poboljšat ćete okus i teksturu umaka. Tu vodu i onu u kojoj se kuhao krumpir možete izliti u odvod, a to će ga pročistiti. 

DOBRO JE ZNATI Kosa može dulje izgledati čisto bez pranja uz zgodne trikove

Također, vodu od kuhanja povrća nemojte bacati jer je puna hranjivih tvari.  Preostalu tekućinu od kuhanja povrća koristite prilikom pripreme juha, umaka i pirea. Možete je koristiti i za kuhanje jela od tjestenine ili riže, a u tom slučaju idealna je voda koja se od kuhanja gljiva.

LAKA RJEŠENJA 8 trikova s donjim rubljem koji će svim ženama olakšati život

Također vodu od povrća možete ubaciti u bilo koju vrstu variva i dinstanih jela.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare