Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nakon kuhanja vodu iskoristite za razne umake, juhe ili piree

Nakon kuhanja vodu iskoristite za razne umake, juhe ili piree

Recimo, vodu u kojoj se kuhala tjestenina možete dodati u umak za bolonjez jer će ga dodatno zgusnuti. Također, poboljšat ćete okus i teksturu umaka

Jedan čovjek u prosjeku na dan potroši oko 140 litara pitke vode u domaćinstvu. Dio te vode možemo koristiti ponovno, na primjer za umake.

TREBA VIDJETI:

Pokretanje videa ...

Recimo, vodu u kojoj se kuhala tjestenina možete dodati u umak za bolonjez jer će ga dodatno zgusnuti. Također, poboljšat ćete okus i teksturu umaka. Tu vodu i onu u kojoj se kuhao krumpir možete izliti u odvod, a to će ga pročistiti. 

Kosa može dulje izgledati čisto bez pranja uz zgodne trikove
Kosa može dulje izgledati čisto bez pranja uz zgodne trikove

Također, vodu od kuhanja povrća nemojte bacati jer je puna hranjivih tvari.  Preostalu tekućinu od kuhanja povrća koristite prilikom pripreme juha, umaka i pirea. Možete je koristiti i za kuhanje jela od tjestenine ili riže, a u tom slučaju idealna je voda koja se od kuhanja gljiva.

8 trikova s donjim rubljem koji će svim ženama olakšati život
8 trikova s donjim rubljem koji će svim ženama olakšati život

Također vodu od povrća možete ubaciti u bilo koju vrstu variva i dinstanih jela.