To je to što me zanima!

Napokon! Ikea je otkrila recept slavnog jela - mesnih okruglica

Tko god je bio u Ikei sigurno je probao njihovo hvaljeno jelo koje obožavaju i mali i veliki, a sada zahvaljujući njihovom receptu u njima možete uživati i kod kuće
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Napravite karamel puding ili 'creme karamel' sa 3 sastojka

Imaju lijep, praktičan i povoljan namještaj, no mnogi su do Ikee išli samo i kako bi uživali u njihovom specijalitetu - slavnim okruglicama koje vole ljudi diljem svijeta. Taj je švedski div u trenucima karantene odlučio otkriti svoj recept kako bi ljudi mogli uživati u prepoznatljivom okusu kod kuće kroz šest koraka pripreme, piše Independent.

Recept je za količinu od 16 do 20 savršenih okruglica.

Sastojci

  • 500 g goveđeg mljevenog mesa
  • 250 g svinjskog mljevenog mesa
  • 1 sitno sjeckani luk
  • 1 režanj češnjaka (isjeckani ili mljeveni)
  • 100 g krušnih mrvica
  • 5 jušnih žlica punomasnog mlijeka
  • 1 jaje
  • sol i papar po želji

IDEJE ZA RUČAK Faširanci, musaka, ćufte - sve najbolje od mljevenog mesa...

Umak

  • par kapi ulja
  • 150 ml punomasnog vrhnje za kuhanje 
  • 40 g maslaca
  • 40 g običnog brašna
  • 150 ml temeljca povrtne juhe
  • 150 ml temeljca goveđe juhe
  • 2 čajne žličice sojinog umaka
  • 1 čajna žličica Dijon senfa

Priprema:

1. Kombinirajte smjesu goveđeg i svinjskog mljevenog mesa i dobro izmiješajte da ne bude nikakvih grudica. Dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, jaje i promiješajte. Dodajte mlijeko i dobro začinite solju i paprom.

2. Smjese oblikujte u male okruglice. Stavite na čisti tanjur, poklopite i čuvajte u hladnjaku 2 sata kako bi okruglice zadržale oblik tijekom kuhanja.

3. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Kad je vruće, polako dodajte mesne okruglice.

4. Kad dobiju boju, stavite ih u posudu i prekrijte. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite još 30 minuta.

MLJAAC! Sladoled od tek četiri sastojka gotov u samo nekoliko minuta

5. U tavi rastopite 40 g maslaca. Dodajte 40 g običnog brašna i nastavite kuhati, neprestano miješajući 2 minute. Dodajte 150 ml povrtnog temeljca i 150 ml goveđeg temeljca i nastavite miješati. Dodajte 150 ml vrhnja, 2 žličice sojinog umaka i žličicu Dijon senfa. Stavite na laganu vatru da se umak zgusne i nastavite miješati.

6. Poslužite okruglice uz kuhani krumpir ili pire. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Začini u vrtu: Kako ih posaditi, održavati i koristiti u jelima...

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Zvončicaaaa 21.04.2020.

    Njihove su mi grozne!

  • Nisdex 21.04.2020.

    Koji trash

  • arow 21.04.2020.

    Sta postoji netko da to nezna napraviti,to se radilo prije drugog svjetskog

Komentiraj...
Vidi sve komentare