To je to što me zanima!

Napravite masku od bananine kore - odlična je za podočnjake

Ekstrakt banane možete pronaći u mnoštvu krema za oči, uglavnom radi pozamaše količine kalija. Kalij može pomoći u hidrataciji i spriječiti zadržavanje tekućine u koži - što odlično smanjuje natečenost
Vidi originalni članak

Terri Mlotek kaže kako njene natečene podočnjake svaki put umiri maska za oči od bananine kore. Za nju je to vrijedan recept za čist, blistav ten.

POGLEDAJTE VIDEO: Na kožu stavlja svoje mlijeko

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ekstrakt banane možete pronaći u mnoštvu krema za oči, uglavnom zbog pozamašnog sadržaja kalija u voću. Kalij može pomoći u hidrataciji i spriječiti zadržavanje tekućine u koži - što je odlično za smanjenje natečenosti i vrećica.

  MIRISNO I UKUSNO Slasni recept za kruh od banane s bundevom i pekan orasima

U smislu ublažavanja podočnjaka, banane se mogu pohvaliti i vitaminima C, E, B i A, antioksidansima koji mogu neutralizirati slobodne radikale i posvijetliti kožu.

Studija je potvrdila da je i većina tih svojstava zapravo koncentrirana u kori. Osim Terri, i dermatologinja dr. Mamina Turegano, zaklinje se u masku od bananine kore za mladenački sjaj.

Evo kako napraviti vlastitu masku:

Za početak, uvijek možete samo istrljati pasiranu bananu ispod očiju. To je pravi prirodni lijek za otečene podočnjake.

  1. Ostružite bijela vlakna iz unutrašnjeg dijela kore. Napravite to s žlicom.
  2. Vlakna koja ste skinuli pomiješajte s aloe verom (ako nemate aloe veru upotrijebite svoju omiljenu hidratantnu kremu). Pomiješajte sve zajedno i nježno namažite ispod očiju. Ostavite oko pet do 10 minuta, a onda isperite mlakom vodom.

IZ KUĆNE RADINOSTI 3 maske za lice koje će vratiti mladolik izgled i mekoću kože

Bez obzira koji recept odabrali, preporučuje se korištenje bio banana, ako je moguće, jer ne želite razmazati na kožu potencijalno nadražujuće pesticide, piše Mind Body Green.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare