To je to što me zanima!

Napravite pizzu Margaritu za prste polizati u samo 8 minuta

Pizza iz kućne radinosti idealan je odabir za sve ljubitelje pizze koji vole da im pizza ne bude siromašna sastojcima. Margarita je vječni klasik, a s ovim receptom biti će gotova za 8 minuta.
Vidi originalni članak

Ako znate trik za najbolje tijesto, kako ravnomjerno rasporediti sastojke da pizza ne bude siromašna onda ćete sljedeći put teško poželjeti naručiti dostavu pizze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Klasičnu margaritu je najlakše napraviti, a još je bolje ako ju radite od kuće jer sami određujete hoće li vam tijesto biti tanje ili deblje, koje sastojke ćete dodati na nju i koje začine. Trebate se igrati, biti kreativni i isprobavati nove načine.

Sastojci za tijesto:

306 grama brašna tip 00 (otprilike 2 šalice + 2 žlice brašna)
306 grama višenamjenskog brašna
2 žličice soli 
1/2 žličica suhog kvasca
2 žličice maslinovog ulja

Recept za tijesto:

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, višenamjensko brašno i sol. U manjoj zdjeli pomiješajte dvije šalice mlake vode, kvasca i ulja, a zatim tu mješavinu ulijte u smjesu s brašnom. Mijesite smjesu rukama dok se svi sastojci ne sjedine, otprilike 3 minute. Ostavite neka tijesto odstoji 15 minuta.

Nakon toga tijesto izrežite na 4 jednaka komada i svaki oblikujte u kuglu. Stavite na prethodno pobrašnjenu podlogu, prekrijte krpom i ostavite tijesto da odstoji i diže se 3 do 4 sata na sobnoj temperaturi. Kada se tijesto digne prstima ga rastegnite i oblikujte u kvadrat ili krug.

JEDNOSTAVAN RECEPT Napravite fine muffine od pire krumpira, jaja i dvije vrste sira

Umak

Konzervu rajčice uspite u blender. Dodajte prstohvat maslinovog ulja i soli. Izmiksajte to sve zajedno i za tijesto koristite 3 velike žlice umaka. Ostatak umaka možete čuvati u hladnjaku za daljnje korištenje.

Sastojci za pizzu:

1 okruglo tijesto za pizzu
3 žlice umaka od rajčice
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
1/2 svježe mozzarelle
nekoliko listova svježeg bosiljka, razrezanih

Recept:

Pećnicu ostaviti najmanje sat vremena da se zagrije na maksimalnoj temperaturi. U međuvremenu razvucite tijesto i žlicom nanesite ravnomjerno umak od rajčice tako da rub ne premažete. Zatim premažite tijesto s malo ulja. Mozzarellu narežite na veće komade i stavite ih na umak. Po želji možete začiniti ili dodati druge sastojke. Na vrh pospite narezani bosiljak.

ODLIČAN RECEPT Jaja na luku kakva još niste jeli - lizat ćete tanjur i tražiti još

Nakon toga pizza je spremna za pećnicu. Pecite ju dok kora ne postane zlatno smeđa, a sir se rastopi. Otprilike 4-8 minuta.

POGLEDAJTE NOVI VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • zelkec 29.02.2020.

    Stave recept u gram (306 grama ) i pored toga 2 šalice+2 žlice. Taj gram sigurno spašava stvar.

  • LeonardoNrw 29.02.2020.

    U umak prstohvat maslinovog ulja??????

  • Kamičko 29.02.2020.

    Pizza se zove margh_e_rita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare