Pizza iz kućne radinosti idealan je odabir za sve ljubitelje pizze koji vole da im pizza ne bude siromašna sastojcima. Margarita je vječni klasik, a s ovim receptom biti će gotova za 8 minuta.
Napravite pizzu Margaritu za prste polizati u samo 8 minuta
Ako znate trik za najbolje tijesto, kako ravnomjerno rasporediti sastojke da pizza ne bude siromašna onda ćete sljedeći put teško poželjeti naručiti dostavu pizze.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Klasičnu margaritu je najlakše napraviti, a još je bolje ako ju radite od kuće jer sami određujete hoće li vam tijesto biti tanje ili deblje, koje sastojke ćete dodati na nju i koje začine. Trebate se igrati, biti kreativni i isprobavati nove načine.
Sastojci za tijesto:
306 grama brašna tip 00 (otprilike 2 šalice + 2 žlice brašna)
306 grama višenamjenskog brašna
2 žličice soli
1/2 žličica suhog kvasca
2 žličice maslinovog ulja
Recept za tijesto:
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, višenamjensko brašno i sol. U manjoj zdjeli pomiješajte dvije šalice mlake vode, kvasca i ulja, a zatim tu mješavinu ulijte u smjesu s brašnom. Mijesite smjesu rukama dok se svi sastojci ne sjedine, otprilike 3 minute. Ostavite neka tijesto odstoji 15 minuta.
Nakon toga tijesto izrežite na 4 jednaka komada i svaki oblikujte u kuglu. Stavite na prethodno pobrašnjenu podlogu, prekrijte krpom i ostavite tijesto da odstoji i diže se 3 do 4 sata na sobnoj temperaturi. Kada se tijesto digne prstima ga rastegnite i oblikujte u kvadrat ili krug.
Umak
Konzervu rajčice uspite u blender. Dodajte prstohvat maslinovog ulja i soli. Izmiksajte to sve zajedno i za tijesto koristite 3 velike žlice umaka. Ostatak umaka možete čuvati u hladnjaku za daljnje korištenje.
Sastojci za pizzu:
1 okruglo tijesto za pizzu
3 žlice umaka od rajčice
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
1/2 svježe mozzarelle
nekoliko listova svježeg bosiljka, razrezanih
Recept:
Pećnicu ostaviti najmanje sat vremena da se zagrije na maksimalnoj temperaturi. U međuvremenu razvucite tijesto i žlicom nanesite ravnomjerno umak od rajčice tako da rub ne premažete. Zatim premažite tijesto s malo ulja. Mozzarellu narežite na veće komade i stavite ih na umak. Po želji možete začiniti ili dodati druge sastojke. Na vrh pospite narezani bosiljak.
Nakon toga pizza je spremna za pećnicu. Pecite ju dok kora ne postane zlatno smeđa, a sir se rastopi. Otprilike 4-8 minuta.
POGLEDAJTE NOVI VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...