To je to što me zanima!

Napravite popularni falafel uz ova četiri jednostavna koraka

Hrskav izvana, a iznutra mekan i pahuljast, falafel je postao vrlo popularan diljem svijeta. Glavni sastojak ovog jela je slanutak, obožavaju ga svi, od vegetarijanaca i vegana sve do mesojeda
Vidi originalni članak

Falafel je bliskoistočna hrana koja je u osnovi vrsta brze hrane koja se pravi od mješavine slanutka, začinskog bilja i začina. Ova smjesa se oblikuje u male kuglice, a zatim prži. To je popularan međuobrok koji jedu ljudi diljem svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako želite napraviti falafel kod kuće, slijedite ovaj jednostavni recept u četiri koraka.

Postupak: U zdjelu stavite 2 šalice suhog slanutka i ½ žličice sode bikarbone. Napunite zdjelu s vodom. Slanutak namočite preko noći kako bi bio mekan. Sljedeći dan izlijte vodu.

Pomiješajte slanutak s 1 šalicom peršina, ¾ šalice lišća korijandera, ½ šalice svježeg kopra, 1 grubo nasjeckanim lukom, 7 režnjeva češnjaka, malo soli, 1 žlicom mljevenog crnog papra, 1 žlicom kima u prahu i 1 žlicom korijandera u prahu.

Prebacite smjesu u zdjelu i pokrijte je. Stavite u hladnjak na sat vremena. U smjesu dodajte 2 žlice prženog sezama i 1 žličicu praška za pecivo te promiješajte.

Od pripremljene smjese napravite male kuglice i pržite ih na ulju 5 do 6 minuta. Kuhajte dok kuglice ne postanu hrskave i srednje smeđe. Stavite na tanjur obložen papirom da se ocijedi višak ulja. Poslužite, piše Pink Villa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 05.10.2021.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare