To je to što me zanima!

Napravite rezance s umakom od finog špinata i mascarponea

Očistite špinat, dobro ga operite i blanširajte 2 minute u kipućoj slanoj vodi, a zatim stavite u cjedilo, odmah prelijte hladnom vodom, ocijedite rukama te fino nasjeckajte
Vidi originalni članak

Ovaj recept idealan je za četiri osobe, a za pripremu vam treba samo oko 35 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO: Rekorder u jedenju burgera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

500 g špinata, 500 g širokih valovitih rezanaca ili neke druge tjestenine, češanj češnjaka, 30 g maslaca, 150 ml povrtnog temeljca, 150 g mascarponea, 2 žlice vrhnja za kuhanje, limunov sok, sol i papar, muškatni oraščić

Priprema:

Očistite špinat, dobro ga operite i blanširajte 2 minute u kipućoj slanoj vodi, a zatim stavite u cjedilo, odmah prelijte hladnom vodom, ocijedite rukama te fino nasjeckajte. Oljuštite i sitno nasjeckajte češnjak. Zagrijte u loncu 30 g maslaca pa na njemu propirjajte narezani špinat i češnjak. Potom podlijte špinat sa 150 ml povrtnog temeljca, dodajte 150 g mascarponea i 2 žlice vrhnja za kuhanje, sve dobro izmiješajte i ostavite da krčka oko 8 minuta na laganoj vatri.

RECEPT DANA Zdravo i ukusno: Napravite tart s lososom i špinatom i uživajte

Gotov umak posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente u većoj količini posoljene vode. Pomiješajte ocijeđenu tjesteninu s umakom od špinata i mascarponea pa dodajte limunov sok, sol, papar i muškatni oraščić po želji.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 10.05.2023.

    za veceru super

Komentiraj...
Vidi sve komentare