Očistite špinat, dobro ga operite i blanširajte 2 minute u kipućoj slanoj vodi, a zatim stavite u cjedilo, odmah prelijte hladnom vodom, ocijedite rukama te fino nasjeckajte
Napravite rezance s umakom od finog špinata i mascarponea
Ovaj recept idealan je za četiri osobe, a za pripremu vam treba samo oko 35 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: Rekorder u jedenju burgera
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g špinata, 500 g širokih valovitih rezanaca ili neke druge tjestenine, češanj češnjaka, 30 g maslaca, 150 ml povrtnog temeljca, 150 g mascarponea, 2 žlice vrhnja za kuhanje, limunov sok, sol i papar, muškatni oraščić
Priprema:
Očistite špinat, dobro ga operite i blanširajte 2 minute u kipućoj slanoj vodi, a zatim stavite u cjedilo, odmah prelijte hladnom vodom, ocijedite rukama te fino nasjeckajte. Oljuštite i sitno nasjeckajte češnjak. Zagrijte u loncu 30 g maslaca pa na njemu propirjajte narezani špinat i češnjak. Potom podlijte špinat sa 150 ml povrtnog temeljca, dodajte 150 g mascarponea i 2 žlice vrhnja za kuhanje, sve dobro izmiješajte i ostavite da krčka oko 8 minuta na laganoj vatri.
Gotov umak posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente u većoj količini posoljene vode. Pomiješajte ocijeđenu tjesteninu s umakom od špinata i mascarponea pa dodajte limunov sok, sol, papar i muškatni oraščić po želji.