To je to što me zanima!

Napravite sami domaće čvarke i nećete požaliti trud ni vrijeme

Čvarci su dio hrvatske kulinarske tradicije koji se pripremaju u kasnu jesen, a jedu cijele zime. Nekada su bili smatrani hranom siromašnih, a danas su vrhunska delicija...
Vidi originalni članak

Čvarke možete poslužiti kao glavno jelo, s kruhom ili lukom, a možete ih jesti i kao grickalicu.

Sastojci:

  • 2 kg svinjskog sala
  • 4 dl mlijeka
  • sol

Priprema:

Svježe salo operite, narežite na veće kocke, stavite u veću posudu i prelijte mlijekom.

Na umjerenoj vatri, uz stalno miješanje drvenom kuhačom, topite salo dok se mast ne prestane pjeniti i čvarci dobiju lijepu rumenu boju.

Maknite s vatre i kroz cjediljku ocijedite mast. Ulijte mast u posudu da se ohladi.

Čvarke ocijedite pomoću gnječilice za čvarke, posolite i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • tallija 29.11.2017.

    Čvarci od sala samo? Čvarci moraju imati mesa malo i biti dobro stisnuti, onda je to fino.

  • 26.11.2017.

    To u stanu necu nikad raditi ali zato trznica - 80kn kg i odlicni su ! Za to malo sto se zgustam par puta godisnje - dovoljno posve i briga me posto su, ne kupujem 20kg nego cca 3kg na godinu i bok

  • evomeneopet 25.11.2017.

    Volim čvarke kad su hrskavi,njam,njam!

Komentiraj...
Vidi sve komentare