Obavijesti

Lifestyle

Komentari 131

Napravite sami domaće čvarke i nećete požaliti trud ni vrijeme

24sata placeholder

Čvarci su dio hrvatske kulinarske tradicije koji se pripremaju u kasnu jesen, a jedu cijele zime. Nekada su bili smatrani hranom siromašnih, a danas su vrhunska delicija...

Čvarke možete poslužiti kao glavno jelo, s kruhom ili lukom, a možete ih jesti i kao grickalicu.

Sastojci:

  • 2 kg svinjskog sala
  • 4 dl mlijeka
  • sol
Duško Marušić/Pixsell

Priprema:

Svježe salo operite, narežite na veće kocke, stavite u veću posudu i prelijte mlijekom.

Na umjerenoj vatri, uz stalno miješanje drvenom kuhačom, topite salo dok se mast ne prestane pjeniti i čvarci dobiju lijepu rumenu boju.

Maknite s vatre i kroz cjediljku ocijedite mast. Ulijte mast u posudu da se ohladi.

Čvarke ocijedite pomoću gnječilice za čvarke, posolite i poslužite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 131
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo