To je to što me zanima!

Napravite sami zobeno brašno i kvas od sušenog voća, lako je

Od zobenog brašna možete napraviti sve i svašta, od kaše do kruha do kolača. Ukoliko je u nekom receptu navedeno pšenično brašno, samo ga zamijenite zobenim u istoj količini
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znanstvenici savjetuju: U doba korone pomaže - pečenje kruha

Food blogerica Laura Fuentes iz Madisonvillea u SAD-u podijelila je svoj jednostavan savjet kako od zobenih pahuljica napraviti zobeno brašno. Jednostavno je, stavite zob u blender i usitnite. 

- Koristite li jednu šalicu zobi, dobit ćete otprilike jednu šalicu zobenog brašna. Brašno čuvajte u dobro zatvorenoj vrećici, tako može stajati do tri mjeseca - pojasnila je.

Laura kaže da se od zobenog brašna može napraviti sve i svašta, od kaše do kruha do kolača. Ukoliko je u nekom receptu navedeno pšenično brašno, samo ga zamijenite zobenim u istoj količini.

Ovo brašno je odlično za ljude koji ne smiju jesti gluten, ali i za sve druge kada im nestane pšeničnog brašna kod kuće.

Pogledajte u videu kako napraviti zobeno brašno:

Kvas od sušenog voća

Biolog Sudeep Agarwala iz Bostona otkrio je kako napraviti domaći kvas od sušenog voća, malo brašna i vode. Mogu se koristiti sušene marelice i šljive, grožđice...

NJEGOV RECEPT:

Stavite malo suhog voća, grožđica, marelica ili suhih šljiva u staklenku i dodajte 30 do 40 ml hladne vode. Kada voda postane mutna, u smjesu dodajte 30 do 40 grama brašna. 

VRLO JE JEDNOSTAVNO Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom

Ostavite na toplom mjestu 12 sati kako bi se mogli stvoriti mjehurići kvasca. Potom uzmite dio smjese i ponovite postupak sa vodom i brašnoma, dodajući 30 do 40 ml hladne vode i 30 do 40 grama brašna.

Ostavite to neka odstoji 24 sata, a nakon toga bi se trebalo pojaviti mnoštvo mjehurića u staklenki - to je znak da je kvas spreman za upotrebu, prenosi Daily Mail.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kiseli kruh rađen s puno ljubavi i to od kvasa starog 2,5 godine

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • VOLBEAT 16.04.2020.

    Dosta više o kvascu, sve sam probam, ništa ne valja.. Bogu hvala, histerija za kvascem je prošla, ima ga dovoljno

Komentiraj...
Vidi sve komentare