To je to što me zanima!

Napravite svoju prirodnu pastu za zube i tako zaštitite planet

Osim što su prirodne zubne paste više ekološke, one velikih brendova, koje se prodaju u svakoj trgovini i koje uglavnom svi koriste, pune su kemikalija opasnih za zdravlje
Vidi originalni članak

Paste za zube većinom dolaze u jednokratnoj plastičnoj ambalaži. Kako biste pridonijeli stvaranju manje otpada i koristili prirodnu kozmetiku, napravite svoju pastu za zube. Potrebno vam je 100 g ljekovite gline, prstohvat soli, prokuhana voda i ulje paprene metvice.

MALE PROMJENE KOJE PUNO ZNAČE Ideje kako ćete u ovoj godini proizvoditi manje smeća i tako dati doprinos očuvanju Zemlje

Pomiješajte glinu sa soli i polako dodajte vodu dok ne nastane kremasta masa. Na kraju dodajte par kapi ulja metvice koje sprečava nastanak bakterija, a daje i osvježavajući miris.

EKOLOŠKA OSVIJEŠTENOST U šetnji pokupite barem jedan komad plastike i spasite planet

Osim što su prirodne zubne paste više ekološke, zubne paste velikih brendova, koje se prodaju u svakoj trgovini i koje uglavnom svi koriste, pune su kemikalija opasnih za zdravlje. Zube nije nužno prati kupovnim pripravcima da bi bili čisti. Osim toga, kupovne zubne paste često sadrže i fluorid iako za njega kažu da je jedan od glavnih razloga propadanja zubiju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare