To je to što me zanima!

Napravite talijansku ledenu kavu: Kuglice sladoleda prelijte espressom i likerom od badema

Ova ledena kava radi se tako da u šalicu stavite sladoled pa ga prelijete s duplim espressom i likerom. Za nekoliko sekundi imate fini napitak za ljeto
Vidi originalni članak

Iako je Italija mnogima sinonim za ukusnu hranu, ona krije bisere i u svijetu toplih napitaka.

POGLEDAJTE VIDEO (Cijene kave po gradovima):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako su mnogi poludjeli za Affogato kavom. Poslužuje se uz sladoled od vanilije i liker pa pruža pravo bogatstvo okusa koji se savršeno spajaju. Affogato na talijanskom znači “potopljen”, a naziv je nastao jer se klasični espresso ili jača crna kava te kuglica sladoleda od vanilije preliju likerom po želji.

OSVJEŽITE SE 3 brza recepta za ledenu kavu s vanilijom, šlagom i sladoledom

Na kraju, ta kombinacija hladnog i toplog te kremastog i alkoholnog daje savršenu ledenu kavu koju mnogi žele popiti i guštati u njoj kao u nekom desertu. Iako to u pravilu nije desert nego ledena kava, neki ga tako nazivaju.

Za ovaj ukusni napitak trebaju vam kuglica do dvije sladoleda od vanilije, 60 mililitara espressa i liker. Mnogi tvrde kako je najbolji izbor likera onaj od badema. No možete iskušavati razne kombinacije i pronaći onaj koji vam najbolje odgovara. Uzmite čašu ili šalicu te u nju stavite sladoled. To prelijte duplim espressom i likerom. Nakon što ste to napravili, pričekajte nekoliko sekundi da se sastojci sjedine. Kad su se oni pomiješali, dekorirajte kavu šlagom ili preljevom od čokolade.

BEZ PEČENJA Hladna rolada od kave i keksa

Ovaj napitak je idealan za ljeto, ali može se piti u bilo koje doba godine. Idealan je za one koji žele na brzinu napraviti nešto slatko, a posebno će oduševiti one kojima je bitna i estetika.

POGLEDAJTE VIDEO: ZVIJEZDE VRIŠTE - MRLE VS IVANKA

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 25.08.2021.

    Odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare