To je to što me zanima!

Napravite tijesto za pizzu sami: Klasično, s jogurtom ili s jajima

Bez obzira na koji način jedete pizzu, ono najvažnije je da je ukusna i sočna, a nema bolje pizze nego kad se napravi sa domaćim tijestom - donosimo vam 3 recepta
Vidi originalni članak

Klasično tijesto za pizzu

Sastojci: 25 dkg brašna, kvasac, 1 dl mlake vode ili mlijeka, šećer, sol, ulje. 

Priprema: Zagrijte vodu ili mlijeko, stavite pola kvasca i žličicu šećera. Promiješajte sastojke, prekrijte posudicu s tanjurom i ostavite da stoji oko 10 minuta. Nakon toga dodajte dvije žličice soli i sve to ulijte u veću posudu s brašnom i žlicom ulja. Zamijesite tijesto, umotajte prozirnom folijom i ostavite da stoji oko pola sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potom tijesto razvaljajte i stavite u nauljeni protvan. Na njega poslažite umak od rajčice, šunku, sir, šampinjone (ili neke druge nadjeve) i pospite s malo origana pa pecite 10 minuta na 250 °C. 

OSVJEŽAVAJUĆE SALATE Lagani ljetni recepti: U salatu s rikolom stavite slatke višnje

Tijesto s jogurtom

Sastojci: 25 dkg brašna, 1/2 vrećice praška za pecivo, žličica soli, čašica jogurta ili kiselog vrhnja, ulje. 

Priprema: Pomiješajte brašno, pola vrećice praška za pecivo, sol, jogurt ili kiselo vrhnje. Zamijesite tijesto, a ruke možete prethodno nauljiti kako biste lakše rukovali tijestom. Razvaljajte tijesto, stavite na lim, dodajte željeni nadjev i pecite oko 15 minuta na 220 °C. Zbog praška za pecivo i jogurta tijesto ne treba stajati, pa pizzu možete pripremiti odmah. 

Tijesto za pizzu s jajima

Sastojci: 1 jaje, jogurt, pola vrećice suhog kvasca, sol, šećer, ulje i 25 dkg brašna 

Priprema: Sve sastojke stavite u posudu, zamijesite i potom stavite tijesto u hladnjak na dva do tri sata da se ohladi. Poslije hlađenja, tijesto razvaljajte, stavite na lim, dodajte željeni nadjev i pecite oko 20 minuta na 200 °C. 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • valjamte popesku 03.09.2023.

    pol kvasca???i to na 250 grama brašna?za tijesto za picu treba samo brašno,jako malo suhog kvasca,soli i voda,može i malo ulja,a zamjes mora stajat u frižideru,najbolje preko noći.nikakav šećer,jogurt,mleko ili jaja.možete peć i fokaču,al to nije pica

  • IO 03.09.2023.

    Tijesto ko kod sirtara u pekari

  • veselašljiva 03.09.2023.

    Nikakvo ulje nedje na pleh nego oštro brasno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare