24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.

Slažem se, nastavi surfati
To je to što me zanima!

Ne bacajte iskorištene vrećice čaja jer mogu biti vrlo korisne

Vodi u kojoj kuhate tjesteninu, piletinu ili grahorice dodajte iskorištenu vrećicu čaja. Kad zavrije, vrećicu maknite i nastavite kuhati normalno. Jelu će dati aromatičnost poput začina.
Vidi originalni članak

Vrećici čaja dobro je ukloniti metalnu spajalicu, a kako listići ne bi ispali, zavežite je koncem.

Ako je spremanje nekog jela od vas zahtijevalo rezanje luka, neugodan i jak miris dugo će se zadržati na rukama. Riješite ga se tako da nakon kuhanja prste istrljate iskorištenom vrećicom čaja. Ako nemate bat kojim biste istukli meso da bude mekano, a ne žilavo, jednostavno otvorite vrećicu čaja i malo listića pospite po mesu. Imat će sličan učinak.

Vrećice možete iskoristiti i za čišćenje. Stari drveni namještaj izgledat će kao nov ako navlažite staru vrećicu čaja i istrljate drvo. Prijeđete li vlažnom vrećicom čaja preko staklenih površina i ogledala te ih potom obrišete suhom krpom, bit će besprijekorno uglancana. Vrećicama čaja istrljajte masnoću s pećnice ili se riješite dosadnih mrlja od kamenca u kupaonici. Neugodnih mirisa riješite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili hladnjak.

ODLIČNI ZA ŽEĐ Top 5 recepata za najzdravije hladne čajeve - fino osvježenje

Osim vas i biljke vole čaj. Ruže ga posebno vole. Ne morate ih gnojiti skupim gnojivima. Otvorite stare vrećice čaja i oko ruža pospite listiće ili ih zalijte blagim hladnim čajem, kao i ostatak vrta. U posude prvo stavite iskorištene vrećice čaja pa zemlju te potom posadite biljke. Čaj će zadržavati potrebnu vlagu, ali i djelovati kao prirodno gnojivo.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Paull24 26.08.2018.

    Ovo je suludo. Ne radi se o vrećicama čaja koje piju Hrvati.

  • hudy 25.08.2018.

    Možete ih gurnuti u dupe da vam stolica bude mekša i bez mirisa!

  • nathaly 25.08.2018.

    Neupotrebljenu vrecicu caja stavite u tenisice sto imaju neugodan miris...do jutra ga povuku na sebe...

Komentiraj...
Vidi sve komentare