Lifestyle

Komentari 13

Ne bacajte iskorištene vrećice čaja jer mogu biti vrlo korisne

Ne bacajte iskorištene vrećice čaja jer mogu biti vrlo korisne

Vodi u kojoj kuhate tjesteninu, piletinu ili grahorice dodajte iskorištenu vrećicu čaja. Kad zavrije, vrećicu maknite i nastavite kuhati normalno. Jelu će dati aromatičnost poput začina.

Vrećici čaja dobro je ukloniti metalnu spajalicu, a kako listići ne bi ispali, zavežite je koncem.

Ako je spremanje nekog jela od vas zahtijevalo rezanje luka, neugodan i jak miris dugo će se zadržati na rukama. Riješite ga se tako da nakon kuhanja prste istrljate iskorištenom vrećicom čaja. Ako nemate bat kojim biste istukli meso da bude mekano, a ne žilavo, jednostavno otvorite vrećicu čaja i malo listića pospite po mesu. Imat će sličan učinak.

Vrećice možete iskoristiti i za čišćenje. Stari drveni namještaj izgledat će kao nov ako navlažite staru vrećicu čaja i istrljate drvo. Prijeđete li vlažnom vrećicom čaja preko staklenih površina i ogledala te ih potom obrišete suhom krpom, bit će besprijekorno uglancana. Vrećicama čaja istrljajte masnoću s pećnice ili se riješite dosadnih mrlja od kamenca u kupaonici. Neugodnih mirisa riješite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili hladnjak.

Osim vas i biljke vole čaj. Ruže ga posebno vole. Ne morate ih gnojiti skupim gnojivima. Otvorite stare vrećice čaja i oko ruža pospite listiće ili ih zalijte blagim hladnim čajem, kao i ostatak vrta. U posude prvo stavite iskorištene vrećice čaja pa zemlju te potom posadite biljke. Čaj će zadržavati potrebnu vlagu, ali i djelovati kao prirodno gnojivo.

Najčitaniji članci