To je to što me zanima!

Ne bacajte ostatke kore jabuka nakon guljenja, napravite ocat

U staklenku stavite ostatke od pet jabuka pa ih prelijte litrom vode s trećinom šalice šećera. Nakon tjedan dana procijedite pa vratite u staklenku i opet prekrijte krpicom. Ostavite tri tjedna
Vidi originalni članak

Ako jabuku gulite prije jedenja, ovaj trik će vam jako dobro doći. Nikad nemojte bacati koru jer je jako korisna, a od nje možete napraviti jabučni ocat.

POGLEDAJTE VIDEO (Solarni paneli):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako ne jedete jabuke često pa nema puno ostataka, tad ih sakupljajte u zamrzivaču dok ne dobijete dovoljnu količinu za izradu octa. Koru i sve drugu ostatke stavite u vrećice i zamrznite. Fini jabučni ocat možete napraviti i od cijelih jabuka, samo ih nasjeckajte i slijedite istu proceduru.

U staklenku stavite ostatke jabuka pa prelijte vodom u koju ste stavili šećer. Na litru vode se stavi otprilike trećina šalice šećera. Ako koristite litru vode, u nju ide kora od pet jabuka. Staklenku prekrijte prozračnim komadom tkanine, učvrstite gumicom i čekajte. Nakon otprilike tjedan dana tekućina postaje tamnija. Tad je procijedite i vratite u staklenku pa opet prekrijte prozračnom krpicom. Opet ostavite nekih tri do četiri tjedna. Znat ćete da je jabučni ocat gotov kad se pojave mjehurići u tekućini. Jabučni ocat čuvajte na hladnijemu mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare