U staklenku stavite ostatke od pet jabuka pa ih prelijte litrom vode s trećinom šalice šećera. Nakon tjedan dana procijedite pa vratite u staklenku i opet prekrijte krpicom. Ostavite tri tjedna
Ne bacajte ostatke kore jabuka nakon guljenja, napravite ocat
Ako jabuku gulite prije jedenja, ovaj trik će vam jako dobro doći. Nikad nemojte bacati koru jer je jako korisna, a od nje možete napraviti jabučni ocat.
POGLEDAJTE VIDEO (Solarni paneli):
Pokretanje videa...
Ako ne jedete jabuke često pa nema puno ostataka, tad ih sakupljajte u zamrzivaču dok ne dobijete dovoljnu količinu za izradu octa. Koru i sve drugu ostatke stavite u vrećice i zamrznite. Fini jabučni ocat možete napraviti i od cijelih jabuka, samo ih nasjeckajte i slijedite istu proceduru.
U staklenku stavite ostatke jabuka pa prelijte vodom u koju ste stavili šećer. Na litru vode se stavi otprilike trećina šalice šećera. Ako koristite litru vode, u nju ide kora od pet jabuka. Staklenku prekrijte prozračnim komadom tkanine, učvrstite gumicom i čekajte. Nakon otprilike tjedan dana tekućina postaje tamnija. Tad je procijedite i vratite u staklenku pa opet prekrijte prozračnom krpicom. Opet ostavite nekih tri do četiri tjedna. Znat ćete da je jabučni ocat gotov kad se pojave mjehurići u tekućini. Jabučni ocat čuvajte na hladnijemu mjestu.