To je to što me zanima!

Ne kupujte sredstva za pranje prozore: Neki se kunu da ih savršeno očiste i vrećice čaja

'Kad se čaj ohladio namočila sam s njim obični kuhinjski papir i s njim prebrisala mikrovalnu. Ostavila sam da se staklo samo osuši i sve su fleke nestale'
Vidi originalni članak

Često se spominje štetnost raznih sredstava za čišćenje koje mnogi koriste i svakodnevno, no fanovi popularne domaćice i savjetnice za čišćenje Mrs. Hinch toj su opasnosti doskočili - barem kad je riječ o staklenim površinama.

U Facebook grupi 'Hinch Army Cleaning Tips' jedna je korisnica napisala da se umjesto sredstvom za pranje stakla razne staklene površine mogu očistiti i s - vrećicom čaja'. 

Ona je, piše, tako očistila staklena vrata svoje mikrovalne pećnice, a čaj, koristi i za čišćenje tuš kabine i prozora.

POGLEDAJTE VIDEO kako dezinficirati razne površine u domu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Objasnila je da joj vrata mikrovalne sad blistaju i da na njima uopće nema tragova od pranja. .

 - Koristila sam jednu vrećicu Yorkshire čaja koju sam ostavila u šalici kipuće vode dok se voda nije ohladila. Kad se čaj ohladio, namočila sam s njim obični kuhinjski papir i prebrisala mikrovalnu. Ostavila sam da se staklo da se samo osuši: na početku je izgledalo kao da će ostati fleke ali su sa sušenjem sve nestale - napisala je kraj fotografije svoje čiste mikrovalne pećnice.

ZORAN ŠIMUNOVIĆ: Obnovili smo stari namještaj iz obiteljske kuće i buvljaka pa sami napravili dom iz snova

Mnogi su se na njen post nadovezali s vlastitim svjedočanstvima kako 'čaj čisti bolje nego mnoga sredstva', a jedna je u korisnica u grupi objavila i fotografije svoje tuš kabine, 'prije i poslije' trljanja stakla sa hladnim vrećicama čaja.

Ljubitelji čišćenja s vrećicama za čaj složili su se da taninska kiselina iz crnog čaja 'odlično pere i prozore i ogledala', a neki su dodali kako je i hladni čaj dovoljan da se ukloni prljavština sa staklenih, pa i s nekih metalnih površina, piše The Sun.

'KAMENI BROWNIE' "Ne vjerujte Jamieju Oliveru: Ovako izgleda brownie rađen baš prema njegovom receptu"

- Hladni je čaj najbolje sredstvo za čišćenje: oprala sam s njim sve prozore, čak i toster - komentirala je druga korisnica u grupi.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare