To je to što me zanima!

Ne znate točnu veličinu svog grudnjaka? Izračunajte točno

Bitno je pronaći grudnjak koji će odgovarati širinom i košaricama. Zbog toga bi žene trebale jednom godišnje provjeriti veličinu svojih grudi i obujam prsa
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: PROBALA SAMOLJEPLJIVI GRUDNJAK: 'NEĆU VAM LAGATI, BILO JE BOLNO'

Samo nekoliko žena zna točnu mjeru grudnjaka, a neke godinama nose pogrešnu veličinu, najčešće im je previše širok na leđima, a košarice su premalene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo kako možete sami izmjeriti točnu veličinu svog grudnjaka bez da napuštate kuću

Zapamtite da se veličina grudnjaka mijenja tijekom života, zbog debljanja, gubitka kilograma, tjelovježbe, trudnoće i slično.

Kako biste odredili osnovnu veličinu grudnjaka, krojački metar se obavije oko leđa u liniji točno ispod grudi. 

Dobivenom broju 65, 70, 75 odgovara dva centimetra manji i veći opseg od označenog. Tako veličina 70 odgovara izmjerenom opsegu 68 do 72 centimetra. Potom se mjeri veličina košarica, i to tako da se krojački metar postavi preko leđa (u visini kopče grudnjaka) preko bradavica do prsne kosti. Mjera se zatim usporedi s ranije izmjerenim opsegom ispod grudi. Ako je veći za 12 do 14 centimetara, tada odgovara košarica A, košarici B 14 do 16 centimetara, 16 do 18 za C. 

ZAŠTITNI ZNAK Rita Ora opet kupila premali grudnjak: Sve joj je 'na izvolte'

Trebate isprobati isti grudnjak, ali u različitim veličinama. Pri tom trebate provjeriti dužinu naramenica, oblik košarica, koliko dobro grudnjak izgleda na leđima, prianjaju li košarice uz tijelo i je li traka ispod košarica sljubljena s prsnim košom.

Kad kupujete grudnjak, trebao biti biti dovoljno uzak da kad ga prvi put zakopčate na prvi red kopčica da ispod kopči možete ugurati dva prsta. S nošenjem će grudnjak olabaviti i rastegnuti se, pa ćete premještati kopčanje na drugi pa i treći red. Kad stignete do trećeg reda kopčica, ako pod gumu možete ugurati više od dva prsta onda morate kupiti novi grudnjak.

Ženama koje nose košarice A i B odgovarat će mekani grudnjaci bez žica. No, za veće grudi potrebni su grudnjaci sa žicom, ali važno je da se ne usijeca u kožu.

Bitno je pronaći grudnjak koji će odgovarati širinom i košaricama. Zbog toga bi žene trebale jednom godišnje provjeriti veličinu svojih grudi i obujam prsa.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: BOJA NJEZINOG DONJEG RUBLJA ĆE VAM OTKRITI KAKVA JE LJUBIMICA

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 10

  • dal 06.04.2020.

    Napokon moja struka:-) Dakle, pogrešno je ne nosit grudnjak, svaka žena ga mora nosit. Ali, stvar je u vrsti grudnjaka: mora bit mek, čipka, bijeli. Veličina...e, sad to zavisi na što se ''kači'', ali minimalno 2-ka. Uglavnom, nikakve žice, federi, opruge, sajle...mora bit takav da, kad si iza žene, možeš zavuć ruku odozgo, sve do ispod dojke. Također, mora bit mekan, i proziran, da se vidi kad je žena uzbuđena. Što se kopči tiče...draže su mi varijante kopčanja od iza, nego one sprijeda. Uh...široka tema...ali eto, ukratko.

  • kanader 06.04.2020.

    Dođite kod mene, opipam i kažem vam točnu veličinu. Barem to znam i bolji sam od Izeta🤣🤣

  • bree77 06.04.2020.

    Ovo nikako ne može biti točno jer razni proizvođači imaju razne veličine tako da ništa od tog, ja svaki brand nosim drugu veličinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare