To je to što me zanima!

Nekad je teško ljudima dokazati da je Split ipak normalan grad

Nekome je palo na pamet pretvoriti moja žuganja s Fejsa u svakodnevne crtice na portalu. Nazvao sam ih 'Bolje da mučim' i uskoro ćemo saznati je li to istina...
Vidi originalni članak

Cijeli tjedan uvjeravam ljude da je Split normalan grad. Trudim se i objašnjavam Zagrepčanima kako su predrasude neopravdane i prenapuhane, a povremeni iracionalni ispadi svojstveni su svakom gradu. Splićani su samo mrvicu glasniji i ekstravagantniji od ostatka Hrvatske. Ne vjeruju mi, ni prijatelji ni kolege. 

Jučer sam otišao dolje. Avion je poljubio pistu, promolio sam glavu na jezivi zvizdan i nekako se dogegao do izlaza s aerodroma. Doslovno prvi prizor koji sam vidio čim sam izašao iz splitske zračne luke trenutno je poništio sav moj prošlotjedni trud. 

Neki tip sa sunčanim naočalama sjedi u gigantskom stroju nalik bageru. Kasnije će mi upućeniji prijatelji objasniti da se radi o grederu. Pali ga, stroj tutnji. Ali osim buke mašine, čuje se još nešto. Raspalio je muziku. Znojan, trepćem i gledam što se događa. Nisam jedini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Turisti hrle iz aerodroma, hvataju taksije, srce je sezone. Mršave, ali ipak sezone. Mogu zamisliti što im se vrti po glavi. Sletjeli su i vjerojatno očekivali ugledati nekakav mediteranski klišej. Galebove, more, gitare. Umjesto toga, začuđeni stranci podižu naočale i gledaju zaprašenu bauštelu na nevjerojatno prometnoj točki, na kojoj divovski stroj gazi sve pred sobom, a iz njega grmi 'I was made for loving you' od Kissa. 

Katastrofalna je gužva s obe strane ceste. Auti se jedva mimoilaze s kamionima i teškim strojevima. Čini se da grade kružni tok. Jer nema boljeg tajminga za ogromno gradilište nego usred ljeta. Usred sezone. I to točno pred aerodromom. Dok svira Kiss.

Ne znam kako ću ovo objasniti onima gore u Zagrebu.

Više crtica ovog autora pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 10

  • crodark_1 30.07.2020.

    S obe strane ceste.

  • samoproglašeni antifuksićić 30.07.2020.

    potpuno se slazem dijenise, ipak je bolje da mucis!

  • veselasigurno 30.07.2020.

    Nije nirmalan grad . Prljav je i pun kriminala .

Komentiraj...
Vidi sve komentare