To je to što me zanima!

Neki ljudi se s njima utrkuju, nezaobilazna je igračka u kadi, a patkice imaju i svoju pjesmu

Toliko su popularne da su dobile i svoju pjesmu, a opjevao ih je Ernie iz ‘Ulice sezama’. Neki ih koriste i za utrkivanje. Igra s patkicama ne ovisi o dobi pa danas bez imalo srama možete izvaditi svoju i uživati u kadi
Vidi originalni članak

Prva verzija gumene patkice napravljena je početkom 19. stoljeća i tad nije plutala, nego je bila namijenjena za žvakanje. Žuta patkica kakvu znamo i danas izumljena je 1940-ih. Iako je napravljena od plastike, zove se - gumena patka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Toliko su popularne da su dobile i svoju pjesmu, a opjevao ih je Ernie iz ‘Ulice sezama’. Neki ih koriste i za utrkivanje. Puštaju ih u rijeku i koja prva stigne do cilja je pobjednica. Dakle, igra s patkicama ne ovisi o dobi pa danas bez imalo srama možete izvaditi svoju i uživati u kadi. 

NA NOGE LAGANE! Tri navike koje će vam pomoći da prestanete s odgađanjem alarma svakih pet minuta

Gumene patke sakupljaju entuzijasti. Guinnessov svjetski rekord iz 2011. godine za najveću svjetsku kolekciju gumenih patki iznosio je 5.631 različitih gumenih pataka. Gumena patka, 2013., uvedena je u Kuću slavnih igračaka , muzej u Rochesteru, New York , zajedno s igrom šaha . Igračke se odabiru na temelju čimbenika kao što su status ikone, dugovječnost i inovativnos.

BISER INDUSTRIJSKOG STILA Zvjezdana prašina na Savici: Naš kafić je muzej rock'n'rolla

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • retita🦋 13.01.2022.

    Sretno svim patkicama i onima koje će to tek postati. 💛🦆

  • 13.01.2022.

    Dan gumenih patkica ,slatko🐣,sada kada i to znam,mogu mirno otići.🐾🐾🐾🐾🐾

Komentiraj...
Vidi sve komentare