To je to što me zanima!

Nekome smeće, njima blago: Odbačene dizajnerske komade reciklirat će i prepraviti u nove

Iako je pandemija usporila proizvodnju odjeće i svjetsku modnu scenu, i dalje se postavlja pitanje pretjerane kupovine modnih predmeta, a tu je i masa stvari koja uopće ne dođe do kupca
Vidi originalni članak

- Svaka modna kompanija na svijetu ima višak odjeće i sve to može biti reciklirano - komentirao je sakupljač vintage odjeće i vlasnik kompanije za recikliranje iz Los Angelesa, Maurizio Donadi.

Donadi ističe da se kompanijama ne isplati popravljati odjeću, već je jeftinije naprosto je baciti, a dobar dio kolekcija čak ni ne dođe do kupca, piše Vogue. Naime, dodaje da se svake godine proizvede čak 150 milijardi odjevnih predmeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Novu odjeću treba oprati prije nošenja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inicirao je projekt održivosti 'Atelier & Repairs' u sklopu kojega popravlja odjeću te je fokus na second hand komadima, a tu je i masa odjeće koja je nova, no nikad nije nošena.

DRAGOCJENI KOMADI Zlatari otkrivaju kako čuvati, ali i čistiti nakit: Dijamanti vole alkohol, biserima štete parfemi

Sada ovaj kreativac donosi novu suradnju za webshop The Real Real, koji prodaje vintage stvari.

Projekt ReCollection sastoji se od oštećene ili odjeće s greškom, koju su poslali poznati brendovi, a koje će Donadi i njegov tim 'spasiti'. Radi se o imenima kao što su Balenciaga, Stella McCartney, Dries Van Noten, A-Cold-Wall, Jacquemus, Simone Rocha, Zero + Maria Cornejo i Ulla Johnson.

PRAKTIČNE HLAČE Tregerice su od 'country' hlača postale dio urbane modne scene

DETALJI SU BITNI Nakit koji styling čini 'skupljim': Zlatni tonovi, biseri i čist dizajn

- Ovi su dizajneri već napravili te odjevne predmete, toliko posla odradili, a mi ćemo ih samo srediti na delikatan način - istaknuo je Donadi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare