To je to što me zanima!

Nemojte samo slikati selfie, pokušajte uživati i naučiti nešto

U muzejima su znakovi 'zabranjeno fotografiranje' obično posvuda, ali u današnjem svijetu visokoosjetljivih kamera na pametnim telefonima, mnogo muzeja je odlučilo zanemariti ovo pravilo
Vidi originalni članak

Dan selfija u muzeju je izmislila Mar Dixon, zaljubljenica u muzeje, 2015. godine. Internet je na današnji dan preplavljen hashtagom 'museumselfie'. No ako ste odlučili 'poštovati' ovaj dan i otići u neki od muzeja, nemojte potrošiti vrijeme samo na to da ispadnete što bolje na slici. OK, to je danas važno, ali je još važnije da nešto naučite, da se dobro osjećate i da uživate u izložbenim primjercima bez obzira na to koji ste muzej danas odabrali. 

DAN SMANJENJA POTROŠNJE ENERGIJE Rublje osušite na zraku, ali i posuđe: Smanjite svoje račune!

POGLEDAJTE VIDEO: Muzej Miraikan u Tokiju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, u muzejima su znakovi 'zabranjeno fotografiranje' obično postavljeni posvuda kako posjetitelji ne bi koristili bljeskalice koje degradiraju kvalitetu konzerviranih djela. Ali u današnjem svijetu visokoosjetljivih kamera na pametnim telefonima, mnogo više muzeja popušta pravila o fotografiranju kako bi potaknuli što veći angažman s javnošću.

NE PADA U ZABORAV Danas slavimo svjetski dan šešira: Simbol je besprijekornog stila i modni dašak elegancije

Sada u ovoj kampanji na Twitteru i Instagramu sudjeluju muzeji diljem svijeta, a Mar je postala dio kulturnog fenomena internet kulture.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare