To je to što me zanima!

Nenadmašni roštilj i baranjska kuhinja u novom Skuhatćute

U novom broju magazina za uživanje otkrivamo sve što je potrebno znati o specijalitetima sa žara i kako pripremiti kotlovinu sa svinjskim vratom i vinom
Vidi originalni članak

Vrsni kuhar Raul Lajtman i majstori leskovačkog roštilja naučili su nas male tajne savršene smjese za ćevape i pljeskavice. Odgovorili su nam na pitanja kako marinirati meso da bude savršeno sočno te koji su dijelovi najukusniji na roštilju. Mazalice, punjeni lungić u kajmaku i rebarca samo su neki od recepata koje donosimo. 

U potrazi za najboljom kotlovinom put nas je odveo u Baranju, kod Mihalja Gerštmajera - Mišike. Tek rijetki znaju da je Mišika vrhunski kuhar te da su jela u njegovu vinotočju praznik za sva čula. Pokazao nam je kako pripremiti kotlovinu sa svinjskim vratom i vinom koje daje osobitu slast. Perkelt se kod Mišike jede vilicom, a ne žlicom. Najčešće ga priprema od telećih mišića. U riblji paprikaš stavlja štuku, nikada smuđa. 

Mladom povrću u čast donosimo zdrave, ali i slane recepte. Na paleti okusa i boja našli su se rižot s koprivom i parmezanom, piletina u panceti s porilukom i graškom, filet oslića sa špinatom te brojne druge delicije od kojih rastu zazubice.     

Skuhatćute potražite na kioscima uz 24sata svake subote po cijeni od 1,99 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Mustafa Aga 26.04.2014.

    Nema nista bez leskovackog rostilja...

  • Gibbs 26.04.2014.

    Sunce piči, mi roštiljamo, cure gule krumpir u hladovini...

  • user_320725 25.04.2014.

    Čovjeka poznajem osobno i nije on toliki kuhar koliki je gurman. Posjeduje podrum i prodaje vino u Zmajevcu kraj Batine ( Dunav ). Vino mu je jako dobro. Ovo je jedan klasični marketinški podhvat da ga se promovira. Ruku na srce ali to je istina

Komentiraj...
Vidi sve komentare