U novom broju magazina za uživanje otkrivamo sve što je potrebno znati o specijalitetima sa žara i kako pripremiti kotlovinu sa svinjskim vratom i vinom
Nenadmašni roštilj i baranjska kuhinja u novom Skuhatćute
Vrsni kuhar Raul Lajtman i majstori leskovačkog roštilja naučili su nas male tajne savršene smjese za ćevape i pljeskavice. Odgovorili su nam na pitanja kako marinirati meso da bude savršeno sočno te koji su dijelovi najukusniji na roštilju. Mazalice, punjeni lungić u kajmaku i rebarca samo su neki od recepata koje donosimo.
U potrazi za najboljom kotlovinom put nas je odveo u Baranju, kod Mihalja Gerštmajera - Mišike. Tek rijetki znaju da je Mišika vrhunski kuhar te da su jela u njegovu vinotočju praznik za sva čula. Pokazao nam je kako pripremiti kotlovinu sa svinjskim vratom i vinom koje daje osobitu slast. Perkelt se kod Mišike jede vilicom, a ne žlicom. Najčešće ga priprema od telećih mišića. U riblji paprikaš stavlja štuku, nikada smuđa.
Mladom povrću u čast donosimo zdrave, ali i slane recepte. Na paleti okusa i boja našli su se rižot s koprivom i parmezanom, piletina u panceti s porilukom i graškom, filet oslića sa špinatom te brojne druge delicije od kojih rastu zazubice.
Skuhatćute potražite na kioscima uz 24sata svake subote po cijeni od 1,99 kuna.