To je to što me zanima!

Neodoljive punjene rajčice sa sirom, rižom i finim začinima

Kad ste u dilemi što kuhati s rajčicom - napunite je. Možete to učiniti samo sa sirom i začinima, a možete kao i u ovom receptu dodati rižu te obogatiti cijelo jelo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 140 g bijele riže
  • 6 rajčica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • crveni luk
  • stabljika celera
  • češanj češnjaka
  • 2 žlice pinjola
  • žlica limunova soka
  • 50 g žutih grožđica
  • 120 g cheddar sira
  • 2 žlice sjeckanog bosiljka
  • sol, papar
  • žlica sjeckanog peršina
  • 2,5 dl povrtnog temeljca

Korak 1: Skuhajte rižu u vreloj posoljenoj vodi. Ocijedite je, isperite pod mlazom hladne vode i zatim ponovno ocijedite. Oštrim nožem odrežite vrhove rajčica. Iz račica izvadite sjemenke i stavite sa strane u manju posudu. Prokuhajte izdubljene rajčice oko dvije minute u vreloj vodi.

Korak 2: Izvadite ih, ocijedite i posložite u posudu za pečenje, koju ste prethodno premazali uljem. U tavi bez masnoće prepržite pinjole. Na ulju u tavi prepržite nasjeckan crveni luk i češnjak. Dodajte sjeckani celer, limunov sok, grožđice, pinjole, unutrašnjost rajčica i limunov sok.

Korak 3: Pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Maknite s vatre i umiješajte ribani sir, sjeckani bosiljak, peršin, sol i papar. Pomiješajte s rižom i nadjenite rajčice. Prelijte ih preostalim uljem i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite rajčice oko 10 minuta na 200°C.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • napoleonov sin 09.09.2016.

    mljacccccccccc

  • Anakin 09.09.2016.

    Riža s listom peršina , mljac .

Komentiraj...
Vidi sve komentare