Sastojci:
- 140 g bijele riže
- 6 rajčica
- 2 žlice maslinova ulja
- crveni luk
- stabljika celera
- češanj češnjaka
- 2 žlice pinjola
- žlica limunova soka
- 50 g žutih grožđica
- 120 g cheddar sira
- 2 žlice sjeckanog bosiljka
- sol, papar
- žlica sjeckanog peršina
- 2,5 dl povrtnog temeljca
Korak 1: Skuhajte rižu u vreloj posoljenoj vodi. Ocijedite je, isperite pod mlazom hladne vode i zatim ponovno ocijedite. Oštrim nožem odrežite vrhove rajčica. Iz račica izvadite sjemenke i stavite sa strane u manju posudu. Prokuhajte izdubljene rajčice oko dvije minute u vreloj vodi.
Korak 2: Izvadite ih, ocijedite i posložite u posudu za pečenje, koju ste prethodno premazali uljem. U tavi bez masnoće prepržite pinjole. Na ulju u tavi prepržite nasjeckan crveni luk i češnjak. Dodajte sjeckani celer, limunov sok, grožđice, pinjole, unutrašnjost rajčica i limunov sok.
Korak 3: Pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Maknite s vatre i umiješajte ribani sir, sjeckani bosiljak, peršin, sol i papar. Pomiješajte s rižom i nadjenite rajčice. Prelijte ih preostalim uljem i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite rajčice oko 10 minuta na 200°C.