To je to što me zanima!

Nepisana pravila ne vrijede: Na spoju se smije pričati o bivšem

Prilikom upoznavanja nekog novog treba biti iskren, a igrice u kojima se pravite neosvojivima treba izbjegavati zato što bi partner mogao pomisliti da vas ne zanima
Vidi originalni članak

Na prvom spoju treba biti otvoren i vjeran sebi, a najvažnije je slušati instinkt i ne zamarati se starim nepisanim pravilima poput tko će platiti račun i je li inicijativa rezervirana samo za muškarce, savjetuju stručnjaci.

Mit: S odgovorom na SMS poruku treba pričekati

Pravilo da pričekate i po nekoliko sati prije nego li odgovorite na partnerovu SMS poruku ili razgovor više ne vrijedi. U takvoj se je situaciji najbolje opustiti i ponašati kao da razgovarate s prijateljem, a igrice u kojim se pravite da vas je teško osvojiti najbolje je izbjegavati. Vaše poteze potencijalni partner mogao bi protumačiti kao hladne i nezainteresirane. 

Mit: Nemojte spominjati bivšeg partnera

Razgovor o bivšem više nije tabu tema, no ipak ne treba pretjerivati s detaljima, a pikanterije je najbolje zadržati za sebe. Međutim, pričanjem o njemu možete potencijalnom partneru jasno dati do znanja što očekujte u novoj vezi, ali i što ne namjeravate tolerirati. 

Mit: Nemojte pokazivati interes

Nervoza je uobičajena kod upoznavanja nekog novog, pa je ne treba skrivati. Najbolje je otvoreno pokazati svoje strahove, biti iskren i otvoren, to je dobra podloga za uspješnu vezu. Isto vrijedi i za potrebu za nekim. Sasvim je u redu priznati da vam u životu treba netko, to neće umanjiti vašu neovisnost. 

Mit: Uvijek račun dijelite po pola

Iako je pristojno podijeliti račun na dva dijela, muškarci ponekad žele pokazati da znaju brinuti o onima koji vole pa inzistiraju na plaćanju večere. U takvim je slučajevima najbolje popustiti, no osjetite li da se iz spoja neće razviti veza ili smatrate kako potencijali partner očekuje nešto zauzvrat, najbolje je platiti svoj dio računa. 

Mit: On je prvom planu

Iako na prvom spoju treba pokazati interes, nemojte dopustiti da se pretvori u partnerov monolog. Uspješna veza se temelji na jednakosti, pa ako već na početku pokažete da je on centar svega, "kraljevski" tretman će očekivati i u budućnosti. Trudite se da podjednako pričate o vašim i njegovim interesima. 

Mit: Usporite s vezom

Dok je ljubav u pitanju, treba slijediti svoj instinkt. Ako vi osjećate da je to ono pravo, jednostavno se prepustite i pustite da veza ide svojim tokom. Tempo koji odgovara drugima, ne mora nužno odgovarati i vama.   

Idi na 24sata

Komentari 67

  • tomovic66 30.03.2013.

    Ma prestanite više srat da moram tako reći.

  • teychy18 27.03.2013.

    koji su to glupi savjeti..bolje bit spontan nego se držat nekog redoslijeda...dajte smislite nešto bolje vi novinari..ovi članci samo neke ubijaju u pojam

  • sweetbee_1 27.03.2013.

    bivše nikad ne spominjem

Komentiraj...
Vidi sve komentare