To je to što me zanima!

Neredoviti seks muškarcima donosi probleme sa zdravljem

Redoviti seksualni odnosi utječu na bolje raspoloženje, ali i zdravlje. No ako nam nedostaje seksa mogu se javiti brojni zdravstveni problemi pogotovo kod muškaraca
Vidi originalni članak

 Muškarci koji su stariji od 40 godina, a nemaju redovite seksualne odnose su izloženi većem riziku od erektilne disfunkcije. Erektilna disfunkcija predstavlja trajnu ili povremenu (više od šest mjeseci) nesposobnost da se postigne i održi erekcija adekvatna za omogućavanje seksualne aktivnosti. Riječ je o poremećaju koji značajno zadire u sve sfere života muškarca. U mlađim dobnim skupinama erektilna disfunkcija je rijedak problem (kod oko 4% muškaraca mlađih od 40 godina).

Uz rizik od erektilne disfunkcije muškarcima bez redovitog seksualnog odnosa se povećava rizik i od raka prostate.  Istraživanja su pokazala da češće ejakulacije (od 4 do 7 puta tjedno) smanjuju rizik od raka prostate. 

GINEKOLOG OBJAŠNJAVA ZAŠTO Žene bi se trebale pomokriti odmah nakon seksa, baš uvijek

Zdrav seksualni život čuva muško zdravlje. Istraživanja su pokazala da osobe koje se redovito seksaju imaju i niži krvni tlak. Seks čuva i zdravlje srca i krvnih žila. Istraživanja potvrđuju da seks dva do tri puta tjedno i više smanjuje rizik od infarkta za čak 50 posto, a jednako vrijedi i za moždani udar.

DJEVERUŠA OTKRIVA: Horor priče sa vjenčanja: Našla ga u 'klinču' sa šest striptizeta

Seks smanjuje stres i prirodni je lijek za nesanicu. Također je i izvrsna tjelovježba i pomaže održavanju tjelesne težine, a i mršavljenju. Najvažnije je da imate stalnog partnera jer čest seks s različitim partnerima povećava rizik od seksualno prenosivih bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Eror666_1 14.12.2019.

    Desanka se brine za mene tako da sam zdrav sve u 16.

  • Judita👥 14.12.2019.

    Nije ni čudo onda što neki žive kraće

  • lipota plenki 14.12.2019.

    Pa di mi je komentar, ...vise sirenja nogica manje bolesnih, kujundzicu pokreni medijsku kampanju

Komentiraj...
Vidi sve komentare