To je to što me zanima!

Nevenka iz Zagreba u mirovini izrađuje čarobne 'eco-friendly' anđele: To su nježna bića...

UNIKATNI I JEDINSTVENI Njezini anđeli često obilježavaju lijepe životne trenutke kao što su rođendani, različite godišnjice, pokloni za useljenje, prinove u obitelji. Međutim, služe i kao znak utjehe i potpore
Vidi originalni članak

Anđeli me oduševljavaju godinama. Vidim ih kao prekrasna i nježna bića koja ljudima daju optimizam, nadu i utjehu, priča nam Nevenka Sabljar iz Zagreba koja stoji iza brenda ručno rađenih anđela 'Tila i krila'.

Odlaskom u mirovinu svoj dosadašnji posao u firmi je zamijenila, kako kaže, najugodnijim društvom -anđelima kojima je potpuno posvećena. Svoj prvi napravila je prije nekoliko godina.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za sreću):
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kolegici i njenom mužu sam za godišnjicu braka htjela pokloniti nešto unikatno, nešto što je izrađeno baš za njih. Kako da to nisam uspjela pronaći, odlučila sam zasukati rukave, uvesti konac u iglu i izraditi prvog anđela. Oni su bili presretni, a ja sam otvorila novo poglavlje svog života - kaže Nevenka koja cijeli život skuplja razne suvenire i stvari koje su povezane s anđelima.

Vrijeme izrade anđela ovisi o veličini anđela, materijalu kojeg koristi, ali i kompleksnosti izrade.

MEĐIMURSKI DISNEYLAND Drago iz Međimurja u dvorištu je podigao dvorac Snjeguljice

- Mini anđeli su toliko maleni i iziskuju najviše vremena, koncentracije i izrazito mirnu ruku, pa mi treba i do četiri dana. Dok su veći anđeli gotovi kroz dva do tri dana - rekla je Nevenka.

Svaki anđeo je unikatan i izrađen s puno ljubavi.

- Prvo skrojim i napunim tijelo, a onda kreće magija – šivanje haljinica, filcanje i stiliziranje frizure, izrada krila, crtanje papučica, očiju i na kraju detalji – ukrasi po haljinici i u kosi, aranžiranje buketa ili nekog drugog traženog rekvizita koji se nalazi u ručicama anđela - objašnjava.

Od materijala, Nevenka koristi najviše til zbog kojeg je brand i dobio ime Tila i krila, a osim toga njena radionica je prepuna čipke, vune i ostaloga. Lutkice izrađuje i od recikliranih materijala zbog čega imaju oznaku 'eco-friendly'.

- U izradi anđela koristimo reciklirane materijale, od prijatelja i poznanika ponekad dobijemo neiskorišteni tekstil, a uz to koristimo i 'eco-friendly' boje i vunu. Svi proizvodi dolaze u papirnatim kutijama koje se poslije mogu prenamijeniti ili reciklirati. Time nastojimo potaknuti i naše kupce da što više vode brigu o prirodi i svojoj okolini, te da vode održiv način života - dodaje Nevenka.

Osim anđela i balerina, izrađuje i ukrasne vjenčiće za vrata, anđele koji se postavljaju na vrh bora, anđele za ulazna vrata s pločicom na kojoj piše prezime, anđele na platnu koji su spoj lutkica i slikarstva. Također, izrađuje i ekološke škrinjice od recikliranog kartona za nakit, a inspiraciju pronalazi svukud.

- Najčešće je pronalazim u filmovima i glazbi, a obzirom da većinu vremena provodim na biciklu inspiracija mi dolazi i u svakodnevici koja me okružuje: ljudi koje vidim, situacije kojima svjedočim i priroda koja me okružuje - rekla je Nevenka.

Njezini anđeli često obilježavaju lijepe životne trenutke kao što su rođendani, različite godišnjice, pokloni za useljenje, prinove u obitelji. Međutim, služe i kao znak utjehe i potpore.

EMOTIVAN VIDEO Nakon što je 10 godina bila beskućnica, dobila svoj novi topli dom: 'Ne mogu vjerovati'

Svaki anđeo je napravljen prema željama kupaca.

 - Jedna od priča koje nam se urezale u pamćenje je bila kad je jedna predivna gospođa naručila anđela za svoju veterinarku koja joj je pomogla spasiti mačiće s ceste, a nedavno smo radili i anđela za jednu obitelj koja je htjela posebnu uspomenu na svoju kćerkicu s krštenja, a koja će se prenositi generacijama unutar njihove obitelji. Poslali su nam njenu fotografiju, pa smo napravili tu malenu djevojčicu sa fotografije i obogatili ju krilima - ispričala je Nevenka.

Cijena varira ovisno o veličini anđela i materijalima koje se koriste. U ponudi su mini anđeli za bor, mali, srednji i veliki anđeli te anđeli s krinolinom. Cijena se kreće od 150 do 300 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare