Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nevenka iz Zagreba u mirovini izrađuje čarobne 'eco-friendly' anđele: To su nježna bića...

Nevenka iz Zagreba u mirovini izrađuje čarobne 'eco-friendly' anđele: To su nježna bića...

UNIKATNI I JEDINSTVENI Njezini anđeli često obilježavaju lijepe životne trenutke kao što su rođendani, različite godišnjice, pokloni za useljenje, prinove u obitelji. Međutim, služe i kao znak utjehe i potpore

VIDEO

Anđeli me oduševljavaju godinama. Vidim ih kao prekrasna i nježna bića koja ljudima daju optimizam, nadu i utjehu, priča nam Nevenka Sabljar iz Zagreba koja stoji iza brenda ručno rađenih anđela 'Tila i krila'.

Odlaskom u mirovinu svoj dosadašnji posao u firmi je zamijenila, kako kaže, najugodnijim društvom -anđelima kojima je potpuno posvećena. Svoj prvi napravila je prije nekoliko godina.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za sreću):

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

- Kolegici i njenom mužu sam za godišnjicu braka htjela pokloniti nešto unikatno, nešto što je izrađeno baš za njih. Kako da to nisam uspjela pronaći, odlučila sam zasukati rukave, uvesti konac u iglu i izraditi prvog anđela. Oni su bili presretni, a ja sam otvorila novo poglavlje svog života - kaže Nevenka koja cijeli život skuplja razne suvenire i stvari koje su povezane s anđelima.

Vrijeme izrade anđela ovisi o veličini anđela, materijalu kojeg koristi, ali i kompleksnosti izrade.

Drago iz Međimurja u dvorištu je podigao dvorac Snjeguljice
Drago iz Međimurja u dvorištu je podigao dvorac Snjeguljice

- Mini anđeli su toliko maleni i iziskuju najviše vremena, koncentracije i izrazito mirnu ruku, pa mi treba i do četiri dana. Dok su veći anđeli gotovi kroz dva do tri dana - rekla je Nevenka.

Svaki anđeo je unikatan i izrađen s puno ljubavi.

- Prvo skrojim i napunim tijelo, a onda kreće magija – šivanje haljinica, filcanje i stiliziranje frizure, izrada krila, crtanje papučica, očiju i na kraju detalji – ukrasi po haljinici i u kosi, aranžiranje buketa ili nekog drugog traženog rekvizita koji se nalazi u ručicama anđela - objašnjava.

Od materijala, Nevenka koristi najviše til zbog kojeg je brand i dobio ime Tila i krila, a osim toga njena radionica je prepuna čipke, vune i ostaloga. Lutkice izrađuje i od recikliranih materijala zbog čega imaju oznaku 'eco-friendly'.

- U izradi anđela koristimo reciklirane materijale, od prijatelja i poznanika ponekad dobijemo neiskorišteni tekstil, a uz to koristimo i 'eco-friendly' boje i vunu. Svi proizvodi dolaze u papirnatim kutijama koje se poslije mogu prenamijeniti ili reciklirati. Time nastojimo potaknuti i naše kupce da što više vode brigu o prirodi i svojoj okolini, te da vode održiv način života - dodaje Nevenka.

Osim anđela i balerina, izrađuje i ukrasne vjenčiće za vrata, anđele koji se postavljaju na vrh bora, anđele za ulazna vrata s pločicom na kojoj piše prezime, anđele na platnu koji su spoj lutkica i slikarstva. Također, izrađuje i ekološke škrinjice od recikliranog kartona za nakit, a inspiraciju pronalazi svukud.

- Najčešće je pronalazim u filmovima i glazbi, a obzirom da većinu vremena provodim na biciklu inspiracija mi dolazi i u svakodnevici koja me okružuje: ljudi koje vidim, situacije kojima svjedočim i priroda koja me okružuje - rekla je Nevenka.

Njezini anđeli često obilježavaju lijepe životne trenutke kao što su rođendani, različite godišnjice, pokloni za useljenje, prinove u obitelji. Međutim, služe i kao znak utjehe i potpore.

Nakon što je 10 godina bila beskućnica, dobila svoj novi topli dom: 'Ne mogu vjerovati'
Nakon što je 10 godina bila beskućnica, dobila svoj novi topli dom: 'Ne mogu vjerovati'

Svaki anđeo je napravljen prema željama kupaca.

 - Jedna od priča koje nam se urezale u pamćenje je bila kad je jedna predivna gospođa naručila anđela za svoju veterinarku koja joj je pomogla spasiti mačiće s ceste, a nedavno smo radili i anđela za jednu obitelj koja je htjela posebnu uspomenu na svoju kćerkicu s krštenja, a koja će se prenositi generacijama unutar njihove obitelji. Poslali su nam njenu fotografiju, pa smo napravili tu malenu djevojčicu sa fotografije i obogatili ju krilima - ispričala je Nevenka.

Cijena varira ovisno o veličini anđela i materijalima koje se koriste. U ponudi su mini anđeli za bor, mali, srednji i veliki anđeli te anđeli s krinolinom. Cijena se kreće od 150 do 300 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru