To je to što me zanima!

Nije pristojno zvati suradnike odmah kad počne radno vrijeme

Bolje je pričekati 10-ak minuta da suradnik obavi osnovne predradnje (upali računalo i slično). Isto vrijedi i pri kraju radnog dana: treba izbjegavati zvati zadnjih 10-ak minuta
Vidi originalni članak

Danas se u poslovnoj komunikaciji SMS-ovi sve češće susreću, ali oni su nužno zlo i treba ih koristiti samo ako je hitno, a ne možemo suradnika dobiti telefonom.

POGLEDAJTE VIDEO Digitalni bonton:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, SMS zbog kratkoće može dovesti do nesporazuma, pa i krivih tumačenja. Uz to, u brzini se koriste kratice koje zbunjuju, a potkrada se i previše pogrešaka u pisanju koje šalju lošu sliku o pošiljatelju i mogu naštetiti imidžu osobe ili tvrtke. Također, ako vam se suradnik ili poslovni partner kojega zovete ne javlja, trebalo bi izbjegavati opetovana pozivanja svakih nekoliko minuta jer to može biti kontraproduktivno. 

TIHI UBOJICA Stres uzima svoj danak: Pluća, srce i koža najviše stradavaju

Takvo nazivanje može komunicirati nepovjerenje, pa čak i biti protumačeno kao agresivno te izazvati otpor i iritiranost druge strane. Umjesto toga, dobro je dati više vremena. U ovom slučaju možete poslati SMS u kojem molite da vam sugovornik javi kad ga je zgodno nazvati.

Za očekivati je da će uljuđena osoba odmah nakon završetka sastanka uključiti mobitel i pregledati važne poruke te nam se javiti bez iritantnih požurivanja. Isto vrijedi i obratno, ako ste pozvani ili ste dobili poruku, a niste se mogli javiti, svakako uzvratite poziv čim prije. Koliko god volite rješavati jednu po jednu obvezu ujutro, suradnike nije pristojno zvati točno u minutu početka radnog vremena. 

Bolje je pričekati 10-ak minuta da suradnik obavi osnovne predradnje (upali računalo i slično). Isto vrijedi i pri kraju radnog dana: treba izbjegavati zvati zadnjih 10-ak minuta.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Dalibor0704 02.11.2020.

    Radno vrijeme do 17. Šef stiže u 10 minuta do 17 i počinje sa provjerom obavljenog posla za taj dan. Zaposleni moraju ostati do 17:30. Nema za šefove veće zabave od te.

  • 02.11.2020.

    Mene nije briga za to. Ako nekog trebam zovem ga od pocetka radnog vremena. Radnik koji ima zdrav odnos prema poslu koji obavlja dolazi na posao bar 10-15minuta ranije da se pripremi za svoj radni dan, a ne priprema se od pocetka r.v.

  • mago-civo 02.11.2020.

    Za uhljebe to pojačajte bar za 1 sat

Komentiraj...
Vidi sve komentare