To je to što me zanima!

Niže temperature znače - jača, konkretnija njega kože ruku

U ovih nekoliko dana moguće je primijetiti reakciju kože na niže temperature. U svakodnevicu je dobro uvesti kreme ili balzame s raznim sastojcima koji hidratiziraju te ih koža ruku brzo upija
Vidi originalni članak

Često pranje ruku, suhi zrak i niže temperature utječu na kožu ruku, koje vape za hidratacijom i hranjivim ekstraktima. Idealne su kreme sa sastojcima kao što su shea maslac, niacinamid i glicerin koji pomažu hidratizirati, umiriti i omekšati suhu, oštećenu kožu.

Što se tiče noktiju, kožica oko njih se također intenzivno isušuje, što stvara zanoktice i općenito smeta zdravstveno i estetski. Dakle, posvetite posebnu pažnju i noktima, umasiravajući kremu za ruke na ta mjesta.

POGLEDAJTE VIDEO: Prednosti aloe vere

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako, brendovi za nokte predlažu posebna ulja, no i klasične kreme za ruke mogu im uvelike pomoći. Treba se podsjetiti i da kožicu oko noktiju jako isušuju acetoni kojima skidamo lak.

VRLO PRAKTIČNO Jednostavne i praktične frizure za posao: Od repa do punđe ukrašene malim ukosnicama

Ako vam se ruke intenzivno isušuju, provjerite sastojke, moguće da kreme sadrže alkohol ili mirise, koji dodatno smetaju koži da se dobro regenerira i obavlja svoju primarnu zaštitnu funkciju.

Hranjivi će sastojci ne samo omekšati kožu, već pojačati njezinu prirodnu obranu. Benefit daju i sastojci kao što su masne kiseline i ceramidi.

Bitno je i kako perete ruke, jako vruća voda može ukloniti vlagu iz kože, stoga je bolje prati toplom ili mlakom vodom.

POSEBNA KOZMETIKA Važnost kreme za područje oko očiju: Hidracija i anti-age njega

Uskoro dolazi vrijeme rukavica, i one smanjuju mogućnosti isušivanja te su dobre kao svakodnevni dodatak, naročito one tanje, s kojima je lako baratati. Ako vam smeta za korištenje gadgeta, mnogi brendovi nude rukavice s posebnim premazima na prstima, koji omogućuju korištenje touch-screena.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare