To je to što me zanima!

Novi lijek Nalmefene smanjuje želju za alkoholom za 61 posto

Alkoholičari koji su svaki dan popili 1,2 decilitra alkohola redovnim korištenjem lijeka smanjili su taj unos na 0,5 dcl. Nalmefene u Velikoj Britaniji košta 380 kuna
Vidi originalni članak

Lijek Nalmefene umanjuje osjećaj zadovoljstva nakon popijene čaše alkohola, piše Daily Mail. U kombinaciji sa psihološkom pomoći smanjuje potrebu za konzumacijom alkohola za gotovo 61 posto. Lijek poznat i pod imenom Selincro stigao je na britansko tržište, a cijena pakiranja od 14 tableta iznosi 380 kuna što je dovoljno za dva tjedna.  

U kliničkim studijama alkoholičari koji su svaki dan popili 1,2 decilitra alkohola redovnim korištenjem lijeka smanjili su taj unos na 0,5 decilitara. Osim toga, oni koji su u mjesecu, alkohol pili 23 dana uz tablete Nalmefenea i šestomjesečnu psihoterapiju za pićem su posezali devet dana u mjesecu. 

- Ljudi u studiji nisu bili tipični alkoholičari, svi su oni imali posao i obitelj, a samo su njihovi najmiliji znali da imaju problem s pićem. U kombinaciji s terapijom Nalmefene bi mogao pomoći ljudima koji se bore s alkoholizmom - istaknuo je dr. David Collier iz britanske Škole medicine London.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ivanfilip 09.05.2013.

    Strašno istraživanje!!! Alkosi koji bi dnevno popili dec -dva alkohola???!!! Pa to im je za dobar dan! Pouzdana istraživanja i rezultati !!!

  • propaganda 07.05.2013.

    konjaaaak

  • glas-razuma 07.05.2013.

    Evo sad će oštrokondža od moje ex-svekrve konačno moći da se izliječi.... :-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare