To je to što me zanima!

NP Krka časti za 35. rođendan: Ulaz za sve tri dana besplatan!

Nacionalni park Krka slavi 35. rođendan i tom je prilikom odlučio počastiti sve ljubitelje prirode. Ovaj tjedan, od petka do nedjelje, besplatan ulaz je za sve
Vidi originalni članak

Nacionalni park Krka ovaj petak slavi svoj 35. rođendan, a tom prilikom časti svoje posjetitelje i sve ostale ljubitelje prirode da od petka, 24. siječnja do nedjelje, 26. siječnja besplatno posjete Park.

Jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova proglašen je 1985. godine kako bi se zaštitile iznimne prirodne vrijednosti i bogata kulturnopovijesna baština koje se isprepliću u kršu. Sa svojih trideset i pet, Nacionalni park Krka u najboljim je godinama: dovoljno zreo da zna što želi i kojim putom ići, u punoj snazi i produktivnosti, a još uvijek mlad i pun poleta.

ZBOG KLIMATSKIH PROMJENA Više se neće moći kupati na Skradinskom buku u NP Krka

U proteklih tridesetak godina Javna ustanova Nacionalni park Krka definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji.

- Važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke. Edukacija je jedna od naših temeljnih zadaća, sadržana u svakom projektu koji kao ustanova provodimo, s posebnim naglaskom na rad s djecom - piše na njihovim stranicama.

- Zato smo počašćeni posebnim darom rođendanskom danu koji pripremaju djeca dramsko-scenske skupine DV Smilje i PO Šibenski koja će, u povodu 35. rođendana Nacionalnog parka Krka, 23. siječnja 2020. u 17:30 u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku izvesti lutkarsku predstavu Mali čuvari prirode te predstaviti lutke izrađene prema likovima iz istoimene slikovnice koju je JU 'NP Krka' predstavila prošle godine - dodaju iz NP Krka.

ISTARSKI BURGER Morate kušati: Ovaj je hrvatski burger u 50 najboljih iz Europe

Autorice teksta slikovnice su Marija Gundić i Nikolina Lučić, djelatnice JU 'NP Krka', a ilustracije su doprinos Marije Gundić i Zdenke Bilušić, šibenske umjetnice, likovne pedagoginje i voditeljice Centra za vizualnu kulturu mladih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku. Kroz priču o šišmišici Jopi, djeca upoznaju različite životinje koje obitavaju unutar granica Nacionalnog parka i kroz zajedništvo različitih vrsta koje pokušavaju riješiti problem prijetećeg zagađenja, stječu osjećaj o važnosti tog zajedništva i kod nas ljudi da spasimo ono što nam je svima zajedničko, i ljudima i životinjama, naš planet Zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mdcro24 22.01.2020.

    Inace im je cijena upada previsoka, sve ostalo isto samo deracina, tipicno nas mentalitet deri kad mozes

  • hrvoje58 22.01.2020.

    Sjećam se Krke prije nego su proglasili nacionalni park.To je bila idila,a sad je sto puta prljavija

  • CRO_soldier 22.01.2020.

    Ne mozeš od kineza primirisat

Komentiraj...
Vidi sve komentare