To je to što me zanima!

Obala Bjelokosti u jednom danu posadila čak 5 milijuna stabala

Vlasti Obale Bjelokosti su predstavile rezultate operacije sadnje više od pet milijuna stabala tijekom 2020. u borbi protiv krčenja šuma, nakon što je 2019. zasađeno više od milijun stabala
Vidi originalni članak

- Ovu godinu obilježava ambicioznija operacija nazvana 'Jedan dan, pet milijuna stabala' koja provodi našu čvrstu odlučnost suočavanja s izazovima očuvanja, obnove i proširenja šuma - izjavio je ministar voda i šuma Alain Richard Donwahi na svečanosti u glavnom gradu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Strastvena planinarka trudna prehodala 580 km

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tom sadnjom stabala, želimo pokazati da je izazov pošumljivanja svakako ambiciozan, ali dostižan - nastavio je Donwahi koji je posadio stabla tikovine, eukaliptusa i smokve. Kampanja je pokrenuta 1. lipnja u svakoj od 31 regije zemlje, usred kišne sezone, a omogućila je sadnju 5,3 milijuna stabala ili njih 300.000 dnevno, prema službenim podacima. 

SUPER ORGANIZACIJA Planine veša u kući s djecom su realnost: Ove mame su uspjele i zaustavile kaos u svom domu

Svrha operacije je upozoriti na krčenje šuma u zemlji koja je u pedesetak godina izgubila gotovo sve svoje šume. Prvi svjetski izvoznik kakaa, Obala Bjelokosti je imala 16 milijuna hektara šuma 60.-ih, a sada ih ima tek tri milijuna hektara, posebice zbog širenja plantaža kakaa.

JAVNO IH OBJAVILA TikTok zvijezda dobila tri godine zatvora zbog eksplicitnih snimki

Klimatsko zagrijavanje, prirodne katastrofe, osiromašenje tla i migracije također su pridonijeli gubitku šuma. Cilj nove politika šuma u Obali Bjelokosti je pošumljavanje 'šest milijuna hektara 2030. ili 20 posto nacionalnog teritorija i povećanje površina šuma za tri milijuna hektara'. Prva operacija pokrenuta 2019. omogućila je sadnju 1,1 milijun stabala.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • krao_sam 26.07.2020.

    u našoj katolibaniji sječe se sve što je deblje od ruke .

  • TAKE IT BACK 26.07.2020.

    Dok jedni sade, drugi(mi) sječemo sve po redu i stvaramo elitne lokacije za gradilišta političkim i i drugim kriminalcima te popovima.

  • lajh1985 26.07.2020.

    Sto su posadili 5 milijona stabala koja su visoka prek 10 metera:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare