To je to što me zanima!

Ocat čisti odvode, plijesan te mrlje s odjeće i tepiha

Bijeli ocat čisti plijesan sa slavina i pločica, odjeće, namještaja i plastičnih zavjesa za tuširanje. Za veće naslage nemojte ga razrjeđivati
Vidi originalni članak

Kombinacija octa i sode bikarbone učinkovito odčepljuje odvode i daje im ugodan miris. Za razliku od kupovnih sredstava, ne oštećuje cijevi, jeftina je i ne zagađuje okoliš. Lijevkom ulijte 1/2 šalice sode bikarbone, a nakon toga šalicu octa. Čim se prestane pjeniti, isperite vrućom vodom iz slavine. Pričekajte pet minuta pa isperite hladnom vodom. Za jači učinak, možete nakon sode bikarbone dodati i pola šalice soli. Čišćenje octom uklanja i bakterije koje stvaraju neugodne mirise.

SKIDA PLIJESAN
Bijeli ocat čisti plijesan sa slavina i pločica, odjeće, namještaja i plastičnih zavjesa za tuširanje. Za veće naslage nemojte ga razrjeđivati, a blaže mrlje uklonite mješavinom jednakih dijelova octa i vode.

MIŠ I DALJINSKI
Imate li kompjutorski miš s kuglicom koja se može izvaditi, očistite je otopinom jednakog omjera octa i vode i osušite. Octom možete čistiti i daljinske upravljače, no pripazite da ih ne smočite.

ČISTI ŠKARE I ZIDOVE
Zaprljane škare nije dobro prati u vodi jer mogu zahrđati. Bolje je oštrice prebrisati krpom umočenom u bijeli ocat te osušiti na krpi. Pošara li dijete zidove kemijskom olovkom ili flomasterom, bijeli ocat uklonit će mrlje.

OSVJEŽAVA TEPIHE
Lagane mrlje na tepihu istrljajte mješavinom 2 žlice soli i 1/2 šalice bijelog octa. Osušite i usisajte. Tvrdokorne i izražene mrlje istrljate pastom od žlice bijelog octa i žlice škrobnog brašna. Ostavite da stoji dva dana pa usisjate.

NOVI SJAJ ZA DRVO
Lamperiju možete osvježiti tako da pomiješate 250 ml vode, 4 žlice jabučnog ili bijelog octa te 2 žlice maslinova ulja. Nanesite krpom, pustite da se suši nekoliko minuta pa istrljajte suhom krpom.

BLISTAVA KUHINJA
Masne mrlje s kuhinjskih površina možete očistiti tako da ih istrljate krpom umočenom u otopinu jednakog omjera bijelog octa i vode. Ocat će također ukloniti sve mirise s kuhinjskih površina.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare