To je to što me zanima!

Očistite rolete na brzi i lak način

Način na koji ćete očistiti rolete ovisi o tome koliko su one općenito prašnjave ili prljave. Svakako prašinu nemojte pokušavati ukloniti vodom jer ćete stvoriti samo još veći nered
Vidi originalni članak

Prozorske daske, prekidači za svjetlo i rolete samo su neke od površina koje često zaboravimo očistiti. No, na tim mjestima se zna naći pozamašna količina prljavštine i prašine, pa bi bilo dobro sjetiti se očistiti ih s vremena na vrijeme. U nastavku saznajte kako na brz i jednostavan način očistiti rolete.

POGLEDAJTE VIDEO: Magična četka za WC

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što će vam trebati:

  • Krpa od mikrovlakana
  • Usisavač i tanki nastavak
  • Čista čarapa
  • Alkoholni ocat

Kako očistiti rolete?

Način na koji ćete očistiti rolete ovisi o tome koliko su one općenito prašnjave ili prljave. Zatvorite rolete i nježno ih obrišite krpom od mikrovlakana, pomičući se od vrha rolete prema dolje (vodoravne rolete brišite s lijeva na desno).

Pomozite si držanjem dna rolete u drugoj ruci, tako da budu odmaknute od prozora. Nakon toga otvorite rolete i ponovo prijeđite krpom od mikrovlakana. Zatim ih zatvorite i ponovite postupak.

Usisajte svu prašinu usisavačem. Ako se prljavština zalijepila na rolete, pomiješajte otopinu jednake količine alkoholnog octa i vode. Navucite čistu čarapu preko ruke i umočite čarapu u otopinu. Iscijedite je čarapa ne bude samo vlažna.

ODRŽAVANJE KOLEKCIJE Pravilno čišćenje gramofonskih ploča: Za dugo uživanje u glazbi

S čarapom na rukama, prstima pređite preko svake rolete. Nakon toga ih ostavite otvorene da se temeljito osuše.

Ako su vam rolete pak jako prljave, uklonite ih s prozora te ih stavite u kadu napunjenu toplom vodom i stavite sapun. Neka se namaču sat vremena. Isperite ih i objesite van dok se potpuno ne osuše.

Što treba i ne treba raditi prilikom čišćenja roleta?

  • Očistite rolete od prašine barem jednom tjedno.
  • Nemojte po roletama prskati osvježivač zraka, lak za kosu ili bilo koji drugi ljepljivi sprej - to može uzrokovati nakupljanje prašine u debljem i stvrdnutom sloju.

UKLAPAJU SE U SVAKI INTERIJER Unesite pastelne boje u svoj dom i uživajte u smirujućem okruženju koji će vam donijeti

  • Nemojte pokušavati ukloniti prašinu vodom. Prvo prašinu obrišite suhom krpom od mikrovlakana. Dodavanje vode na prašnjavu površinu stvorit će samo još veći nered, piše Real Simple.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare