Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Unesite pastelne boje u svoj dom i uživajte u smirujućem okruženju koji će vam donijeti

Unesite pastelne boje u svoj dom i uživajte u smirujućem okruženju koji će vam donijeti

Želite li u svoj dom unijeti proljetnu svježinu i prozračnost, to možete učiniti i sa samo nekoliko detalja u pastelnim bojama: ukrasnim jastucima, prekrivačima, stolcima i slično

VIDEO

Ljudi su posljednjih godinu dana skoro najviše vremena proveli u kući, a to se odrazilo na stvaranje nove perspektive o tome što ta kuća za njih predstavlja. Krajnje pojednostavljeno uređenje koje je prikladno za brzo pospremanje, ali ne i za dugo uživanje izgubilo je bitku pred udobnim, ugodnim i toplim prostorijama koje neograničeno vrijeme provedeno u njima čine izborom, a ne kaznom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

Želite li u svoj dom unijeti proljetnu svježinu i prozračnost, to možete učiniti i sa samo nekoliko detalja u pastelnim bojama: ukrasnim jastucima, prekrivačima ili stolnjacima. 

Kombiniraju se zelena, plava i ružičasta u istoj prostoriji, pa i na istom komadu namještaja. Kuhinje tu nisu iznimka. Dizajneri interijera predlažu da se odmaknete od bijelih zidova te barem jedan zid u dnevnoj ili spavaćoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji obojite u nježnu pastelnu nijansu zelene, plave, sive ili čak ljubičaste boje.

Detalji u pastelnoj ružičastoj također će domu dati svježinu i mekoću te ga učiniti posebno ugodnim za život.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TROUVA (@wearetrouva)

Pastelne boje nastavit će igrati važnu ulogu, ali će im se pridružiti i žarke i bistre nijanse. One pružaju dobro raspoloženje, unose svježinu u četiri zida i lako se kombiniraju s bijelom bojom. Pastelne boje su puderasti tonovi koji imaju vrlo visok udio bijele boje i stoga izgledaju lagano, svježe i suptilno. To ih čini savršenom bojom zida, jer ne izgledaju teško ili previše.

Svježe boje poput ružičaste, svijetloplave, metvice zelene, bež, žute ili ljubičaste ne samo da izgledaju sjajno, već stvaraju i ugodno raspoloženje. Pastelne boje zidova brzo daju svakoj sobi skladnu notu, a također su idealne i za male sobe, jer ne zatvaraju kao tamni tonovi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mygenrecool

No premda se pastelne boje mogu prilično lako kombinirati, ipak treba uzeti u obzir nekoliko stvari. 

Bijela i pastelne boje: Kombinacija bijele i nježne pastelne boje uvijek izgleda dobro, bez obzira koju boju odabrali. 

Siva i pastelna: Umjesto bijele, možete odabrati svijetlo sivu. Boja izgleda posebno lijepo u kombinaciji sa svijetlo ružičastom ili mint zelenom. Pastelna boja zida također može izgledati sjajno u kuhinji ili kupaonici i vizualno uljepšati sobu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MALI MAKI (@malimakihome)

Svijetlo zelena i svijetloplava: ova kombinacija boja dovodi nas u ljetno raspoloženje! Morski tonovi poput zelene i svijetloplave oponašaju vodene značajke i tjeraju nas na razmišljanje o opuštajućim danima uz more. Kombinacija je idealna za manje prostorije, jer vizualno pruža više prostora.

Svijetlo ružičasta, narančasta i svijetlo žuta: ova kombinacija boja posebno je ženstvena, a ne izgleda previše djevojački. Svijetlo ružičasta i suptilna narančasta daju toplinu vašem domu. Svijetlo ružičasta posebno je prikladna za velike površine. Trend bakreni dodatci ili ukrasni i dizajnerski elementi savršeno će zaokružiti ružičaste zidove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Monde (@megmonde)

Svijetlo smeđa i bež: Smatra se da svjetlosmeđi tonovi djeluju smirujuće. Stoga su takve boje idealne za spavaće i dnevne sobe. Smeđa paleta boja izgleda stilski, posebno u kombinaciji s prirodnim materijalima i namještajem od drveta ili rafije. Osim toga, što se tiče modernog življenja, jednobojni namještaj trenutno je vrlo moderan.

Ali pastelne boje nisu sjajne samo na zidu. Također, one su odlične i kod ukrasnih dodataka, svijećnjaka, porculana, okvira za slike, ukrasa i slično.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bibi (@bij.bibi.thuis)

Obratite pažnju na čisti dizajn i izbjegavajte prejake uzorke. Kada imate čist dizajn možete ga kombinirati s drugim ukrasnim predmetima vrlo lako. 

Šalice i tanjuri u nježnim bojama osiguravaju savršen početak dana. Gotovo su prelijepe da biste ih nakon jutarnje kave vratili u ormar. Radije ih stavite na neko vidljivo mjesto u kuhinji kako bi vam odmah izmamile osmijeh na lice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajouter (@ajouterstore)

Oni koji se još ne usude obojiti zid u pastelnu nijansu, mogu koristiti i pojedinačne šarene elemente namještaja. Primjerice, baršunasti kauč u puder rozoj boji ili posteljina pastelnih boja ili pojedinačni šareni jastuci.

No nisu sve pastelne boje jednake. Da biste pronašli točno pravu boju za svoja četiri zida, potrebna vam je ustrajnost i dobar instinkt. Osim toga, sami možete pomiješati savršenu nijansu, piše Glamour.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'