To je to što me zanima!

Od hidratacije do SPF zaštite: Ključni savjeti za njegu ruku i osjetljive kožice oko noktiju

Često lakiranje noktiju i skidanje laka acetonom može ih isušiti, stoga oni postaju krhki, listaju se i lako pucaju. Kako bi nokti i ruke bili zdravi i lijepi, dobro je držati se nekoliko bitnih rituala
Vidi originalni članak

Tijekom ljeta, ruke i nokti su izloženi raznim elementima - od sunčevog UV zračenja do klorirane vode i pijeska. Baš kao i u slučaju njege lica, i ovdje je riječ o važnosti hidracije, odnosno krema koje imaju sastojke na bazi sastojaka kao što je hijaluronska kiselina.

Na rukama je moguća pojava hiperpigmentacije, naročito ako su puno na suncu. Tu pojavu smanjit će na minimum krema sa zaštitnim faktorom - možete koristiti i one koje inače aplicirate na lice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A tu je i posebna kozmetika za ruke, sa SPF filterima i hijaluronskom.

Najjednostavnije je namazati ih kad njegujete lice - onaj ostatak kreme treba razmazati po gornjem djelu dlana, na tom mjestu znaju se pojaviti mrlje, odnosno hiperpigmentacijski poremećaji.

PRIRODNI LOOK Savjeti kako lako i jednostavno ovladati trendom golih noktiju

Dobro je ujedno sjetiti se da su zaštitne rukavice pri čišćenju ipak super ideja - iako iz znamo zaboraviti, one najbolje štite ruke od neželjenih kemikalija i ogrebotina. I radovi u vrtu zahtijevaju nešto slično, posebne rukavice su preporuka.

Tu i tamo napravite piling - ova super jednostavna formula uklanja mrtve stanice kože i poboljšava cirkulaciju.

NIZ IDEJA Manikure sa žutom: Sunčani svijet izuzetno je kreativan

Prečesto pranje ruku s agresivnim sapunima i sredstvima za dezinfekciju može isušiti kožu. Pokušajte koristiti blaže sapune i hidratizirajte ruke nakon pranja.

I njega kutikule je važna - štiti nokat od infekcija, stoga ju nemojte uklanjati potpuno. Umjesto toga, nježno je gurnite uz pomoć drvenog štapića kako biste spriječili oštećenja.

Važno je paziti i na hranu te konzumirati onu s vitaminom, mineralima i proteinima koji će pomoći u jačanju noktiju.

SAVJETI ZA LJEPOTU KOŽE Evo kako je ono što se nalazi u vašem hladnjaku korisnije za sjaj kože od svakakvih kremica

Odmorite nokte: Ako često nosite gel lakove, akrilne nokte ili umjetne nokte, povremeno im dajte odmor kako bi se prirodni nokti oporavili i ojačali.

Često korištenje acetona ih slabi, ako se krenu listati, odmorite ih.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare