To je to što me zanima!

Od ove hrane ćete bolje spavati, a ujedno će vas i fino zasititi

Obrok prije spavanja nekad je jednostavno potreban jer odlazak na spavanje dok smo gladni može nas samo buditi. Ipak, tad birajte namirnice koje su zdrave i koje će poboljšati kvalitetu sna
Vidi originalni članak

Odličan izbor je kivi jer sadrži serotonin i pomoći će vam da lakše utonete u san. Uz to je bogat vitaminom C i vlaknima, što znači da će obuzdati osjećaj gladi. Osim kivija, uzmite šaku orašastih plodova koji sadrže magnezij i cink, a oni jačaju proizvodnju melatonina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pistacije su najbolji odabir, samo pazite da nisu posoljeni. Inače su bogati melatoninom, pa tako 28 grama ovog zalogaja sadrži oko 7 miligrama melatonina. Tu su i zdrave masnoće.

RECEPT ZA SLADOKUSCE Evo kako kod kuće napraviti hrskavi domaći prženi sladoled

Jogurt je namirnica koja pomaže ojačati imunološki sustav zbog toga što sadrži bakterijske kulture Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus te kalciji i vitamine B i D. Sadrži i triptofan, aminokiselinu koja će vam pomoći da zaspite jer se pretvara u serotonin, koji se pak pretvara u melatonin, hormon koji je odgovoran za san.

Povrće i hummus odlična su kombinacija za dobre snove, pa u svoje omiljeno povrće koje ste prethodno kuhali na pari dodajte i dvije žlice hummusa. Ovaj obrok sadrži zdrave masti, vlakna i ugljikohidrate.

RECEPT Čokoladna riža na mlijeku sa šlagom i preljevom od višanja

Prije spavanja nije grijeh pojesti bananu te maslac od kikirikija. Banana sadrži triptofan, koji će se pretvoriti u melatonin, a u njoj se kriju kalij i magnezij, koji će spriječiti pojavu grčeva koji se kod nekih mogu javiti noću. Maslac će vas zasititi, a dovoljna je jedna banana i jedna žlica maslaca od kikirikija. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 11.03.2023.

    Evo ja baš jedem malo kreker pa onda keks, pa onda opet kreker pa keks, tako dok mi ne dosadi. 😛

  • beba maza 11.03.2023.

    Med . :-) Neki vole ribu pred spavanje . :-)

  • dahvaul 11.03.2023.

    Litra i voda uz kilu janjetine i pušlek mladog luka spavaš ko beba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare