Lifestyle

Komentari 1

Čokoladna riža na mlijeku sa šlagom i preljevom od višanja

Čokoladna riža na mlijeku sa šlagom i preljevom od višanja

Ovaj odličan desert nalikuje riži kuhanoj na mlijeku kakvu smo jeli tijekom djetinjstva, ali u ovom slučaju se dodaju još neki fini sastojci, poput čokolade, maslaca, šlaga...

Sastojci: 

Priprema: 

Stavite rižu i mlijeko u lonac. Kad provrije, smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta uz često miješanje. Ubacite u to kockice čokolade, maslac i šećer pa nastavite kuhati dvije, tri minute. 

Maknite rižu sa štednjaka pa umiješajte vrhnje i cimet, poklopite i ostavite tako pet do 10 minuta pa prebacite u posudice za posluživanje. Neka se riža posve ohladi. Nakon toga od vrhnja napravite šlag i rasporedite ga po riži. 

Na kraju pomiješajte kompot s višnjevcem i prelijte time ovaj fini desert.

POGLEDAJTE VIDEO: PITALI SMO GRAĐANE KOJA JE NAJGORA MUŠKA NAVIKA

Najčitaniji članci