To je to što me zanima!

Odijeva cijeli prostor u tekstil: Velike instalacije od crvenih niti

Umjetnica tekstila Chiharu Shiota utječe na percepciju prostora na način da ga ukrašava velikim vlaknima te time poziva gledatelje na novi doživljaj svakodnevnog materijala
Vidi originalni članak

Mnogi umjetnici eksperimentiraju tekstilom te ga raščlanjuju na dijelove koje onda koriste na inovativan način. Jedna od takvih je japanska autorica Chiharu Shiota koja sa svojim radovima gostuje na izložbama diljem svijeta.

Njezin je dizajn sveobuhvatan, odnosno čovjek se može kretati kroz njega te ulaziti u njezine beskrajne instalacije od niti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Često koristi crvenu te njome 'opisuje' novu dimenziju prostora. Velikim radovima galerijske prostore pretvara u zamršene mreže, koje ponekad kao da su ulovile neke svakodnevne predmete, od haljine do cipela, pa i - ljudi.

OUTFIT DANA Atraktivna plava bereta idealna je za brojne dnevne stilove

 

Nedavno je predstavila kolekciju radova 'Znakovi života', kojima je obuhvatila čitav prostor, od poda do stropa.

KOSTIMOGRAFKINJA 'SEKSA I GRADA' Patrica Field: Kako sam složila neke od najpoznatijih stylinga koji su promijenili svijet mode

Inspiracija su joj ne samo doslovne niti, već i impresivna struktura ljudskog uma, odnosno neuronskih mreža.

Umjetnica spaja stvari te time evocira ideju djelovanja samog načina razmišljanja. Naravno, pritom se referira i na mrežu u koju smo svi uhvaćeni - to je world wide web.

POGLEDAJTE PRIČU WANNAPE IZ MASTERCHEFA: 'KUHALA SAM I RAZVOZILA HRANU'

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare