To je to što me zanima!

Odjeća koja štiti tijelo od nesnosne ljetne vrućine

Ispravan i pažljiv odabir prozračnih ljetnih tkanina, boja i različitih uzoraka odjeće pomoći će tijelu u borbi protiv nesnosnih ljetnih temperatura
Vidi originalni članak

Mek i podatan egipatski pamuk popularnost je najprije stekao u spavaćoj sobi - od njega se izrađivala ugodna ljetna posteljina. Danas ga stilisti sve više hvale kao idealnu, prozračnu tkaninu za izradu ljetne odjeće. Osim njega, ljeti se preporučuje nositi odjevne predmete od indijskog pamuka, likre, šifona i džerseja. Pažljiv odabir odjeće pomoći će tijelu u borbi protiv nesnosnih ljetnih vrućina, ističu stručnjaci. Uz prozračnost tkanina vodite računa i o bojama. Pastelne, vedre i žive boje doprinijet će ljetnom, rashlađujućem ugođaju, a elegantnu crnu trebalo bi ostaviti isključivo za zavodljive ljetne večeri. Žene će vrućinu najlakše pobijediti odluče li se za haljine i suknje koje sežu do koljena, ljetne bluze, dimije, pamučne majice, kratke traper ili pamučne hlače. Muškarcima će najmanje vruće biti u trapericama, lanenim majicama ili košuljama svijetlih, pastelnih boja, kratkim hlačama te safari jaknama za ljetne večeri. Obvezan su dodatak za jedne i druge zaštitne sunčane naočale.     

LJETO VOLI UZORKE
Ljeti su veoma popularni uzorci - apstraktni, cvjetni, veliki, mali. Najbolje ih je odabrati prema raspoloženju i prigodi. Pripazite ipak da ne pretjerate s apstrakcijom - mogli biste izgledati nakaradno, savjetuju modni dizajneri.

MUŠKARCE HLADI LAN
Osim traperica i kratkih hlača, muškarci bi ljeti trebali nositi što više lanene odjeće (čak lanenih odijela), nalažu stručnjaci. Za njih također vrijedi pravilo o uzorcima, koji su ljeti vrlo dobrodošli, baš kao i pastelne boje. 

NJEŽNE, ŽIVE I VESELE BOJE
Kaleidoskop boja za ljeto 2009. godine uključuje bijelu, nijanse prljavo ružičaste te različite tonove morske tamnoplave i zavodljive ljubičaste. Tu su također i vesele, žive boje poput jarke žute i vesele, privlačne fuksije. 

DODACI METALIK BOJA
Neizbježni su i modni dodaci poput torbi, sandala, remena i dr. Trendi su metalik boje - srebrna i zlatna, zatim klasične crna i bijela. Veličina torbe može varirati od vrlo velike dnevne do male, elegantne noćne torbice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • _marin32_ 25.07.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

Komentiraj...
Vidi sve komentare