To je to što me zanima!

Odjeću koju više ne želite nositi darujte, prodajte ili reciklirajte

Poderane ili pokapane stvari odložite u kontejner za tekstil, a ostalo darujte ili prodajte. Danas se često organiziraju buvljaci na kojima možete jeftino prodati robu koju ne nosite
Vidi originalni članak

Većina ljudi 80 posto vremena nosi tek četvrtinu odjeće koju ima u ormaru. Ostalo je višak ili smo za neke komade emotivno vezani ili čak ne stanemo u njih te romantično mislimo kako će doći i vrijeme za to.

POGLEDAJTE VIDEO: Perete li novu robu prije nošenja?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, tako prolaze mjeseci, a ormari 'pucaju po šavovima'. Proljetno čišćenje je idealno za sortiranje onoga što ne koristimo. 

Nakon što ste sortirali odjeću, poderane ili pokapane stvari odložite u kontejner za tekstil, a ostalo darujte ili prodajte. Danas se često organiziraju buvljaci na kojima možete jeftino prodati robu koju ne nosite, a i zamijeniti za nešto što biste stvarno i obukli.

Isto tako, ako želite obnoviti garderobu, radije kupujte rabljeno nego novo. Postoje mnoge second hand trgovine u kojima za male novce možete u potpunosti obnoviti svoju garderobu.

Robi ćete dati 'drugu priliku', a vi nećete poticati brzu modu i imat ćete novu odjeću koju ćete moći kombinirati u različite lijepe i moderne odjevne kombinacije.

BRZA MODA Što mislite koliko je vode potrebno za proizvodnju jedne majice kratkih rukava?

Možete pratiti i na društvenim mrežama - svako malo se pojavi neki event za razmjenu robe. Ako nemate vremena izaći i pronjuškati po trgovinama, možete isto napraviti i iz udobnosti svojeg doma pregledavajući portale i stranice za razmjenu robe. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare