Lifestyle

Komentari 0

Odjeću koju više ne želite nositi darujte, prodajte ili reciklirajte

Odjeću koju više ne želite nositi darujte, prodajte ili reciklirajte

Poderane ili pokapane stvari odložite u kontejner za tekstil, a ostalo darujte ili prodajte. Danas se često organiziraju buvljaci na kojima možete jeftino prodati robu koju ne nosite

Većina ljudi 80 posto vremena nosi tek četvrtinu odjeće koju ima u ormaru. Ostalo je višak ili smo za neke komade emotivno vezani ili čak ne stanemo u njih te romantično mislimo kako će doći i vrijeme za to.

POGLEDAJTE VIDEO: Perete li novu robu prije nošenja?

No, tako prolaze mjeseci, a ormari 'pucaju po šavovima'. Proljetno čišćenje je idealno za sortiranje onoga što ne koristimo. 

Nakon što ste sortirali odjeću, poderane ili pokapane stvari odložite u kontejner za tekstil, a ostalo darujte ili prodajte. Danas se često organiziraju buvljaci na kojima možete jeftino prodati robu koju ne nosite, a i zamijeniti za nešto što biste stvarno i obukli.

Marijan Delija

Isto tako, ako želite obnoviti garderobu, radije kupujte rabljeno nego novo. Postoje mnoge second hand trgovine u kojima za male novce možete u potpunosti obnoviti svoju garderobu.

Robi ćete dati 'drugu priliku', a vi nećete poticati brzu modu i imat ćete novu odjeću koju ćete moći kombinirati u različite lijepe i moderne odjevne kombinacije.

Možete pratiti i na društvenim mrežama - svako malo se pojavi neki event za razmjenu robe. Ako nemate vremena izaći i pronjuškati po trgovinama, možete isto napraviti i iz udobnosti svojeg doma pregledavajući portale i stranice za razmjenu robe.